Nu toţi dintre noi ne putem permite haine scumpe create de designeri celebri. Ce ai zice dacă ți-aș arăta cum să te îmbraci bine pe bani puțini? Dar cu toții ne luăm bani mulți cu noi atunci când mergem la cumpărături de haine. În fond, fără câteva sute de lei nu poți să îți iei mare lucru.
Dacă suma de care dispunem este fixă, atunci cum putem să o folosim pentru a ne lua hainele care să ne avantajeze pe termen lung?
Trebuie doar să ştii de unde să porneşti şi să ţii minte câteva lucruri pe care să le aplici când te mai duci la cumpărături. Poţi arăta de milioane fără să depui un efort mare. Poți arăta foarte bine purtând haine ieftine… dar combinate cu stil.
Îți voi arăta câteva tehnici şi sfaturi pentru a ajunge să arăţi bine fără să depui foarte mare efort şi, mai ales, CUM SĂ TE ÎMBRACI BINE PE BANI PUȚINI.
În primul rând, trebuie să ştii să faci cumpăraturi într-un mod inteligent.
De fiecare dată când ieşi la cumpărături şi vezi ceva ce-ţi place probează şi gândeşte-te dacă se potriveşte cu hainele din garderoba ta. E la fel de important să ți se potrivească stilului pe care vrei să-l adopţi. Nu uita! Scopul este să te îmbraci bine pe bani puțini.
Dacă nu se asortează cu nimic din garderoba ta, atunci uită de acel produs deoarece achiziţionarea lui te va face să-ţi cumperi şi altele articole vestimentare, ceea ce va însemna și mai mulţi bani cheltuiţi.
Nu judeca un simplu produs după cât costă ci după cât de bine va arăta pe tine combinat cu celelalte haine pe care le posezi. Niște haine ieftine pot arăta de milioane dacă știi să le combini într-o ținută care să ia ochii.
Când vine vorba de atracţie, nu conteză cine eşti deoarece lumea te va judeca după statut, bani şi cât de bine eşti aranjat şi îmbrăcat.
Orice porţi pe tine trebuie să fie de calitate iar ținutele tale să aibă atât bun-gust încât să facă fiecare piesă din ele să pară foarte scumpă.
Cuprins
Haine pe măsură
Nu vei găsi tot timpul ceva pe măsura ta. Aşa că, ce ai de făcut, este să îţi cauţi cea mai bună măsură posibilă (mai mare decât măsura ta) şi să o duci la croitor la modificat (scurtată acolo unde e cazul). Este mai bine să-ţi cumperi un articol vestimentar mai ieftin să ţi se potrivească de minune decât să-ţi cumperi ceva mai scump şi să-ţi fie mai mare.
Blugii
Blugii sunt un articol vestimentar în care trebuie să investeşti deoarece sunt omniprezenți, la modă fiind o piesă de bază în orice garderobă.
Detalii şi iar detalii care te vor ajuta să te îmbraci bine pe bani puțini
Detaliile hainelor vorbesc cel mai mult despre tine. Acestea pot spune dacă porţi haine scumpe și de calitate, şi cât de bine ştii să le scoţi in evidenţă. Cele mai importante sunt nasturii, imprimeul şi croiul.
Prin felul în care sunt executate butonierele şi materialul din care sunt făcuţi, poți spune multe despre o haină. Găurile în material trebuie să fie făcute cu bun gust iar nasturii să fie uşor de încheiat şi descheiat. Verifică, de asemenea, şi distanţele dintre nasturi ca acestea să fie egale.
Nasturii de calitate sunt confectionaţi din materiale ca lemnul, alama sau fildeşul, dar cei din plastic sunt cei mai comuni. Dacă nasturii sunt o imitaţie de metal si sunt făcuţi din plastic atunci nu este un semn bun. Când îţi cumperi o cămaşă, verifică ca aceasta să aibă nasturii de asemănători unei perle, pentru a-i da acesteia un aspect mai elegant.
Când îţi cumperi cămăşi, vezi dacă acestea au nasturi de rezervă.
Multe cămăşi au imprimeuri interesante. Optează şi tu pentru aşa ceva pentru a deveni mai interesant.
Verifică dacă construcţia imprimeurilor gen carouri sau cu dungi sunt simetrice.
Verifică croiul să fie uniform pe haină şi la distanţe egale. Dacă ai zone în care croiul este desfăcut şi nu e uniform, atunci acea haină nu este de calitate. O distanţa mică între cusături este un semn bun deoarece înseamnă că s-a folosit mai multă aţă iar aceasta va rezista mai mult timp.
Dacă vezi că aţa iese din material şi, trăgând de ea, se desface materialul, atunci nu cumpăra.
Să nu uităm faptul că fermoarele de fier sunt mult mai bune decât cele de plastic.
sursa foto : chrisglass.com
Alegerea articolului vestimentar
Înainte să-ţi cumperi o haină va trebui să-ţi pui următoarea întrebare: Dacă aș vedea pe cineva purtând această haină, voi rămâne cu impresia că e de calitate bună sau de calitate îndoielnică?
O haină scoasă de un creator de haine celebru nu înseamnă neapărat calitate. Mulţi designeri au buget redus pentru unele colecţii ce nu sunt de aceeaşi calitate cu cele principale. Pe lângă asta, sunt mulți creatori mai puţin cunoscuţi care fac haine de calitate.
Poartă culori
Obișnuiește-te să porţi şi alte culori în afară de gri, negru, alb şi albastru. Vezi ce culori merg bine în funcţie de tipul de piele pe care îl ai. Află și testează ce culori se potrivesc cu ochii şi părul.
Să nu uităm de accesorii
Accesorile te vor ridica la un alt nivel. Dacă porţi o eşarfă sau o cravată la orice ţinută, aceasta va deveni mai interesantă, asemenea ție.
Cheltuie cu cap ca să te îmbraci bine pe bani puțini
Economisește bani cheltuind mai mult pe anumite produse care îţi plac foarte mult (care crezi că vor avea impact maxim) şi mai puţin pe altele, cum ar fi un tricou, o camaşă etc.
Purtarea ţinutei
Trebuie să ai grijă când asortezi ţinuta să nu porți un articol vestimentar ce ar putea să ţi-o strice.
sursa foto: www.thedailygreen.com
Second hand
Poţi găsi în aceste magazine multe haine foarte ieftine şi de calitate. Multe dintre femeile care ţi se par atragătoare își cumpără haine din astfel de magazine, şi sigur nu ți-ai dat seama de acest fapt. Când alegi, verifică să nu fie rupte, găurite sau pătate. Cu siguranță vei găsi multe produse bune.
Concluzii despre cum să te îmbraci bine pe bani puțini
Foloseşte-te de aceste sfaturi când te gândeşti pe ce produse merită să cheltui bani mai mulţi. Concentrează-te pe calitate nu pe cantitate şi îţi vei construi o garderobă de care vei fi foarte mândru.
Cum te îmbraci bine pe bani puțini?
Salutare! Eu unul am o problemă și sper să acorzi timp. Când vreau să schimb radical garderoba fiindcă nu îmi place ce port fiindcă le-am luat mai mult din utilitate sau le-am primit și le port chiar dacă nu îmi plac, nu am cu ce să potrivesc produsele care vreau să le cumpăr. Plus că duc lipsă de accesorii.
@ Teodor
Trebuie sa incepi cu ceva articole de baza care merg la orice. Daca ai articole care nu-ti plac, atunci nu le mai purta.
Incepe sa introduci niste accesorii mai ales ca simti lipsa acestora.
Da! Am înțeles. Trebuie să văd și la ce să renunț. Mulțumesc pentru informații.
@ Teodor Pana la urma care este progresul tau, avand in vedere discutia avuta?