Diferența Dintre Un Costum Ieftin Și Unul De Calitate
Diferența dintre un costum ieftin și unul de calitate

Știu că de multe ori ai fost contrâns de evenimente despre care ai aflat în ultima secundă sau de o avansare în funcție care cereau purtarea unui costum. Probabil din lipsă de timp, dar și de buget, te-ai ales cu un costum care este total departe de imaginea pe care ți-ai fi dorit să o afișezi. Prin urmare te-ai ales cu un costum ieftin și imaginea de mai sus descrie perfect această situație.

Cum poți face diferența dintre un costum ieftin și unul de calitate

La fel ca și în cazul unei cămăși, îți poți da seama de calitate în funcție de nasturii folosiți. Costumele ieftine vor avea întotdeauna nasturi de plastic. Și în acest caz calitatea cusăturilor lasă de dorit. Nasturii din față se pot descoase foarte ușor. Dacă mergem mai departe, spre căptușeală, vei observa că în majoritatea cazurilor aceasta este din poliester. Acesta va crește nivelul de temperatură din interior provocând supraîncălzirea ta. Majoritatea modelelor nu vor avea nasturii funcționali și în unele cazuri poți întâlni imitații ale buzunarului din față de la piept.

Dacă ai un costum care este realizat doar din fibre sintetice înseamnă că este unul ieftin deoarece fibrele naturale sunt mai scumpe. Verifică orice costum pe care l-ai cumpărat dintr-un magazin de duzină și vei observa pe etichetă că este realizat din fibre sintetice sau din combinarea aceastora cu fibrele naturale.

La costumele ieftine nu vei găsi material extra la tivul pantalonilor, mânecile sacoului, dar și în alte părți, în cazul în care piesa necesită modificări în urma luării în greutate. Acest material extra înseamnă că nu s-a făcut rabat la cantitatea de material folosită.

Costum Albastru
Diferența dintre un costum ieftin și unul de calitate

În majoritatea cazurilor un costum ieftin nu îți va veni la fel de bine ca și unul scump la care s-a pus accentul pe calitate. În zona pieptului vei observa încrețituri ale materialului care provin de la aplicarea proastră a plastronului. Un costum fused nu poate fi comparat cu unul half canvas cel puțin din punct de vedere al duratei de viață și a felului în care acesta poate prelua forma corpului.

Anumite detalii de la costumul scump se fac doar manual. La cel ieftin se face totul mecanic pentru a economisi timp și bani. Prin urmare în cazul costumului ieftin este mai rentabil dacă se face repede, dar cu un compromis la calitate.

Un costum scump de multe ori este unul personalizat bespoke sau made to measure, și asta îl face să fie unic datorită personalizărilor. În schimb, ai șanse mari să vezi costumul ieftin pe care l-ai achiziționat dintr-un magazin de duzină și pe alți bărbați.

5 thoughts on “Diferența dintre un costum ieftin și unul de calitate

  1. andres spune:

    Great article!

  2. Victor spune:

    A fost interesant articolul, dar până în punctul în care ati făcut reclamă magazinului respectiv.

    1. Laci spune:

      Inseamna ca a fost util.

  3. Bacos spune:

    Cred că totuși contează mai mult CUM porți ceva, decât CE porți. Am văzut costume modeste purtate cu stil și am văzut costume extrascumpe care stăteau pe „apropitar” ca șaua pe vacă…

  4. stefan spune:

    Nu consider o reclama asupra acelui magazin,
    din punctul meu de vedere e doar e precizare a unui magazin unde poti vedea costume de calitate, astfel, autorul a tinut sa mentioneze de un site cu costume calitate.
    E opinia lui sa arate ceea ce vrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *