Fibre Naturale

Atunci când cumpărăm haine, avem tendința să analizăm doar trei lucruri: design-ul, mărimea și prețul și omitem să verificăm dacă ele sunt din fibre naturale. Materialul este o condiție, foarte importantă, pe care de cele mai multe ori o pierdem din vedere. Avantajele hainelor făcute din fibre naturale sunt acelea că, protejează pielea, nefiind tratate chimic și reprezintă o investiție mult mai avantajoasă, datorită perioadei de utilizare mult mai mari. Ai mai jos un top 5 al celor mai bune fibre naturale.

Fibre naturale perfecte pentru hainele tale

5)Lâna de angora

Această lâna mătăsoasă provenită de la iepurele de Angora este foarte fină și moale , fiind folosită pentru tricotajele de înaltă calitate. Produsele fabricate din această stofă au o gamă limitate de culori, și anume, alb , negru, maro și diferite nuanțe de gri. Datorită texturii foarte fine, produsele nu sunt făcut în totalitate din această fibră, ea amestecându-se cu cașmir sau lâna de oaie. Această stofă oferă ținutei dumneavoastră eleganță, stil, dar mai ales, finețe.

4)Lâna de Alpaca

Această fibră naturală este oarecum similară lanei de oaie. Cu toate acestea, are o protecție mai mare împotrivă frigului, mai puțin înțepătoare și nu conține lanolină, care o face hipoalergică. Acest material este rezistent la apă și foc, având o producție anuală de aproximativ 5.000 de tone. Din această cauză, este considerată o fibră de lux ,prețul produselor fabricate din lână de alpaca ajungând până la 1500 lei. Căciulile, fularele, pulovarele dar și hainele de iarnă ce conțin acest material sunt perfecte pentru bărbații sofisticați care gustă luxul și produsele de înaltă calitate.

3)Cașmirul

076 B024E9A4 Ec43 460D 8D35 Be005134E122

Foarte fîn și mătăsos , cașmirul este apreciat pentru delicatețea , luminozitatea și gama largă de culori în care îl putem găsi. Știm că acest tip de stofă este tot ceea ce poate fi mai luxos într-un pulover. Stofele din cașmir provin din fibrele de lână de la capra din zona Kashmir. Aceste capre au lâna foarte fină și foarte lungă, însă ele produc o cantitate foarte mică de lână anual, de unde și prețul ridicat al stofelor.

Chiar dacă prețul hainelor din cașmir începe de la 400 de lei, calitatea este indiscutabilă, păstrate cu grijă, ele pot fi purtate o viață întreagă. Nu te lăsa păcălit , pentru a verifica dacă produsul este de calitate trebuie să nu se scămoșeze la frecarea cu mâna și să revină la forma inițială.

2)Mătasea

Cravata Matase Macclesfield Handmade Floral 22 1
fibre naturale perfecte pentru hainele tale

Dezvoltată în China Antică , unde era rezervată strict pentru folosința familiei regale , mătasea rămâne „regina materialelor”. Acest material nu este unul tocmai obișnuit pentru ținutele bărbaților , datorită faptului că este unul prețios. Marele avantaj al acestui material este că se spală ușor și că poate fi transportat ușor, deoarece nu face cute.

Un articol de mătase este greu de purtat datorită faptului că ținuta poate să devină prea încărcată și de prost gust. Poartă o cămașa de mătase cu o pereche de pantaloni chino, khaki sau albi o pereche de pantofi fără șireturi, o pălărie de paie și nu vei da greș. Evită purtarea cămășii de mătase cu blugi.

1)Bumbacul

Este cea mai răspândită și folosită fibră naturală și , indisputabil, „regele industriei textile”. Acest material este perfect pentru hainele de tip „basic” precum tricouri, pijamale, maiouri sau orice alt articol pe care îl purtăm zilnic. Bumbacul permite o bună respirație a pielii și are abilitatea de a controla umiditatea organismului păstrând astfel comfortul pe întreagă durată a zilei. Folosirea îndelungată, spălarea ușoară și prețul scăzut au făcut ca acest material să fie cel folosit.

sursa foto :

Related Posts

3 thoughts on “5 fibre naturale perfecte pentru hainele tale

  1. Exista bumbac de buna calitate si bumbac de proasta calitate? Intreb asta deoarece am avut ocazia sa probez cateva camasi pe care scria bumbac 100% iar cand o probai nu simteai mai deloc acel bumbac ci mai degraba material sintetic.

  2. Interesant articol, m-ar fi interesat cate ceva si despre in si canepa care sunt doua materiale naturale apreciate pentru calitatile lor.

  3. Am observat si eu diferente in ceea ce priveste calitatea bumbacului. Sunt mai multe variante, ori producatorii trisaza ori prin productia intensiva se folosesc diverse "substante ajutatoare" cu ajutorul carora se obtine productie dar se pierd din calitatile pe care le vor avea hainele si in special la cum se simt pe piele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *