Diferență Modă Stil

M-am decis despre diferența dintre modă și stil fiindcă sunt persoane care nu înțeleg cum se mănâncă una și alta. Drept dovadă sunt unele comentarii lăsate din diverse puncte de vedere. În majoritatea cazurilor  se face o confuzie între modă și stil când de fapt sunt câteva limite în care se pot încadra cele două categorii.

În continuare, voi prezenta părerile personale despre diferența dintre modă și stil

Ce este moda?

Moda este într-o continuă schimbare și din păcate nu are niște piese de bază. Este foarte greu să fii la modă pentru că este într-o continuă schimbare. Ea se schimbă de la an la an, de la sezon la sezon sau de la o lună la alta. Dacă ești puțin atent, fiecare blog, persoană, publicație sau post tv îți oferă alte tendințe. Adică aceste tendințe oferite diferă de la o persoană la alta și se creează o mare confuzie.

Moda îți golește buzunarele și îți umple dulapul cu haine care au un termen foarte mic de valabilitate. Am folosit termen de valabilitate pentru că multe articole vor rămâne în fundul dulapului deoarece nu mai sunt la modă. Nu este corect pentru un produs care ți-a plăcut foarte mult și l-ai purtat în diverse combinații după care să-l arunci doar pentru că nu mai este la modă. Chiar nu te gândești la banii pe care-i dai pe haine?

Acești împătimiți ai modei nu sunt tocmai sinceri cu ei deoarece poartă articole doar pentru că sunt în trend, must have, foarte populare, se poartă, la modă etc. Aici există riscul de a purta orice dictează moda și să nu-ți vină bine. Îți ca și exemplu pantalonii harem.

Ce este stilul?

Stil Masculin Pitti Uomo 96 Borsalino
diferența dintre modă și stil

Stilul este ceva personal care nu urmează liniile pe care le dictează moda. Stilul nu are limite pentru că este creativ și este o reflexie a propriei personalități. Trebuie să cunoști unele reguli pentru a știi cum să le încalci și aici nu mă refer la purtarea șosetelor albe la costum.

Avantajul bărbatului stilat este că poate prelua aproape orice piesă purtabilă care este la modă și să o adapteze stilului său personal. În plus, poate purta acea piesă și peste 10 -20 de ani și va lăsa o impresie plăcută și nu va fi niciodată considerat demodat.

Cele mai bune exemple le poți vedea la edițiile de street style. Bărbații au prezențe plăcute și nu sunt limitați din punct de vedere al creativității. În plus, îți creezi o garderobă versatilă cu elemente care merg între ele.

Stil Masculin Pitti Uomo 96
diferența dintre modă și stil

Cunosc mulți bărbați care și-au creat un stil personal și fac o prezență plăcută de fiecare dată. Nu ești gay dacă te îmbraci cu stil. Din păcate, cei care nu înțeleg cu ce se mănâncă stilul îl asociază cu moda și discuția se duce cu totul într-o altă direcție. Stilul nu înseamnă să porți cele mai scumpe produse, dar te învață să porți haine din calitate la un preț rezonabil și să arăți garantat mult mai bine decât cel care cheltuie pe cele mai scumpe tendințe și că aparțin unui anumit brand.

Evident sunt curios și de părerea ta despre diferența dintre modă și stil.

Related Posts

21 thoughts on “Totuși, care este diferența dintre modă și stil?

  1. Luciano spune:

    Bun articolul, bravo! Putini inteleg diferenta dintre moda si stil… Moda se poate cumpara, stilul nu… E mult mai usor ‘sa fii la moda’ decat sa ai stil. Si dupa cum ai subliniat si tu, moda se invecheste, stilul nu imbatraneste pt ca nu tine de varsta!

  2. Vlad Muscurel spune:

    Parerea mea este ca in cazul in care esti stilat si ai o garderoba suficient de mare, e foarte greu sa nu mai fii deloc la moda. Ce vreau sa spun prin asta? De exemplu: Luna aceasta in GQ a aparut un articol despre moda de primavara 2012, aici este subliniata aparitia in moda a jachetelor safari: https://www.gq.com/style/wear-it-now/201203/jim-moore-spring-trend-report-photos#slide=84 . Acestea nu erau la moda sa spunem acum 1 an, 2, dar eu aveam deja achizitionate la preturi mai mult decat decente o geaca si o vesta de acest tip. In primavara asta eu pot fi la moda fara sa cheltuiesc nimic in plus, in timp ce un „impatimit” isi va achizitiona acest trend din magazin la pretul corespunzator si probabil nu va continua sa il si poarte in anii urmatori…

  3. Cheap Trick spune:

    @Vlad
    Misto jacheta dar poza din GQ e dubioasa rau, cu sandalele alea; cateodata te intrebi ce au aia care fac prezentarile de moda in cap?

  4. Dli spune:

    Parerea mea este ca poti oricand sa te imbraci cu haine la moda insa in stilul tau propriu :D articolul tau explica lucrurile astea foarte bine! O zi buna!

  5. Laci spune:

    @Luciano Mersi.

    @Vlad Muscurel Recomandarea mea este sa nu-ti bati capul cu ceea ce dicteaza moda.

  6. eduard• 1923 spune:

    În afară de sacouri, ce haine cu stil îmi pot achiziţiona pentru primăvară?

  7. Laci spune:

    @Eduard Orice ti se potriveste.

  8. eduard7 spune:

    De exemplu Laci tu ce o să mai porţi primăvara asta în afară de sacou? :P

  9. Adina spune:

    La mode se demode, le style jamais ! C.C.

  10. Laci spune:

    @Eduard7 Tot ce se poate purta primavara.

    @Adina Mersi.

  11. eduard7 spune:

    Mda, mulţumesc Laci. Raspunsuri evazive. Normal că dacă te întreb ce mai porţi primăvara era logic că tot ce se poate purta primăvara, că doar nu porţi primăvara tot ce se poate purta iarna.

  12. Laci spune:

    @ Eduard7
    E la mintea cocosului ce m-ai intrebat fara nicio suparare.

    Ce mai poarta un barbat in afara de sacou primavara?

    – jachete, tricouri, camasi, accesorii, pantaloni si incaltaminte.

  13. razvannn spune:

    @Eduard
    Nu ţi se pare şi ţie logic, că trebuie să porţi haine subţiri? Ce poţi să porţi.. un sacou mai subţire din lână, sau unul din bumbac, o vestă mătlăsată, un cardigan, o jacheta din piele în serile mai răcoroase.

  14. eduard7 spune:

    Ok, mulţumesc. Scuzele mele.

  15. Duke spune:

    Moda este ceva care se schimba,stilul e o combinatie de culori!nu prea vezi culori multe cand te imbraci pentru moda cat vezi pentru stil!asa vad eu diferenta.

  16. Flavius spune:

    „Fashion fades, only style remains the same.”
    Coco Chanel.

  17. Daniel A. Mihai spune:

    De aici, si acea replica: "Stilul meu, a devenit o moda pentru altii"

    1. cat de tare este asta :)) daniel

  18. Olivia spune:

    Ma bag si eu intre baieti stilati ca poate ma intelege si pe mine cineva.. nenea autor, ai vreo idee cand vor iesi acele oribilitati de UGG-uri din categoria „la moda”?? Este plina piata si internetul de ele. O fi ele comode dar la fel sunt de comode si o pereche de cizme din piele imblanite. Parca vad toate fetele pe strada umbland in papuci de casa, diferenta este ca uggurile le taie linia piciorului si ajung sa arate ca niste strumfi incaltati.. in final tot eu sunt aia nestilata.. e cineva de acord cu mine aici??.

  19. George Vladu spune:

    Si tu porti ugg ?? Eu asa cred , te-ai saturat de ele ptr ca „acum” mai toata lumea le poarta ! D.p.m.d.v sunt oribile , cu atat mai mult la baieti !!

  20. Moda=compromis, Stil=curaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *