Costume Garderobă

Când vine vorba de costume, cel mai probabil faci parte din una dintre cele două tabere: ori eşti pasionat de stilul masculin şi îţi doreşti o garderobă plină de costume, ori trebuie să le porţi din nevoie pentru că te obligă funcţia pe care o ocupi sau locurile în care ajungi/întâlnirile la care iei parte. În oricare dintre tabere te-ai afla, îţi voi recomanda 4 costume clasice pe care ar fi bine să le ai, deoarece acestea te vor „salva” de orice situaţie.

Costume pe care ar trebui să le ai în garderobă

Ce costume poți avea în garderobă

1)  Costumul simplu bleumarin cu închidere la 2 nasturi

Navy_Suit
costume pe care ar trebui să le ai în garderobă

Este cel mai versatil costum pe care îl poţi achiziţiona, în special în acest format, la un rând de nastri cu închidere la doi nasturi şi două şliţuri la spate. Este clasic, nu se demodează niciodată, se potriveşte oricărui tip de păr şi ten, închiderea la doi nasturi se potriveşte oricui (nu contează că eşti înalt, scund, slab, sportiv sau bine făcut) şi te salvează din orice situaţie: un interviu, o zi la birou, o întâlnire de afaceri, o invitaţie la nuntă, etc.

Din punct de vedere al materialului, costumul bleumarin va fi cu atât mai versatil cu cât vei alege o stofă de mijloc, nici prea subţire, nici prea groasă, ca să îl poţi purta tot timpul anului. De asemenea, tot legat de stofă, doresc să menţionez faptul că ar trebui să ai grijă cum alegi lâna, să nu te hazardezi dupa costume din gama Super 100 în sus, deoarece cu toate că sunt mai fine la atingere, ele nu vor rezista în timp cum va rezista o lână mai puţin fină, în special dacă vei purta costumul foarte des „la birou” . Un alt sfat pe care doresc să ţi-l dau, este să achiziţionezi două perechi de pantaloni, deoarece pantalonii se uzează mult mai repede decât sacoul.

Pe lângă faptul că un costum bleumarin este în sine foarte versatil, sacoul şi pantalonii pot fi purtate şi separat cu alte haine din garderoba ta.

2) Costumul simplu gri cu închidere la 2 nasturi

Garderobă Costume
costume pe care ar trebui să le ai în garderobă

Tot ceea ce am menţionat mai sus despre costumul bleumarin este valabil şi pentru costumul gri, cu câteva menţiuni:
– costumul gri este cel mai potrivit bărbaţilor cu părul cărunt;
– nunţele de gri mai închise sunt mai potrivite situaţiilor formale, pe când griul deschis este mai potrivit pentru a fi purta la birou sau la ocazii casual, de aceea recomandarea este să-ţi achiziţionezi un costum gri într-o nuanţă de mijloc;
poţi combina sacoul de la costumul bleumarin cu pantalonii de la cel gri şi invers.

3) Costume bleumarin la două rânduri de nasturi la tine în garderobă

Garderobă Costume
costume pe care ar trebui să le ai în garderobă

Are aceleaşi calităţi şi avantaje pe care le are costumul bleumarin cu sacou la un singur rând de nasturi, doar că te face să arăţi elegant fără să pari că ai venit de la birou şi, cu ajutorul reverelor ascuţite, îţi dă un plus de stil, te ajută să „te dai mare”. Recomandarea este să alegi tot unul simplu, fără imprimeu, important este să nu îţi fie larg şi să nu fie sacoul prea lung.

Avantajul acestui costum este că poţi purta sacoul cu pantalonii de la costumul gri, cu o pereche de pantaloni chinos sau cu o pereche de blugi.

4) Costumul de seară

Black_Tie
costume pe care ar trebui să le ai în garderobă

Black tie, tuxedo, smoking sau dinner suit, în funcţie de cum doreşti să îi spui, este o piesă destul de importantă în garderoba unui bărbat, în special pe măsură ce înaintezi tot mai mult în vârstă. Gândeşte-te unde îl vei purta: la petreceri sofisticate, la decernări de premii şi la alte ocazii importante din viaţa ta. Cu siguranţă vei vrea să arăţi bine şi să te simţi bine atunci când vei lua parte la aceste evenimente, de aceea recomand să investeşti într-un costum de seară croit pe comandă. Acest costum se poate accesoriza cu o cămaşă albă de gală cu nasturi ascunşi sau nasturi negri cu guler normal (nu „rândunică” !), un papion negru self-tie şi o pereche de pantofi negri.

După ce vei avea în garderobă aceste costume de bază, îţi vei putea completa colecţia şi cu alte piese costume croite din stofă cu imprimeu sau din materiale specifice diferitelor sezoane (in, seersucker, tweed, mohair, etc).

surse foto: aici , aici, aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *