Breitling

Breitling ca și multe alte ceasuri de calitate își trag originile din Elveția.

În 1884 în munții Jura din localitatea St. Imier din Elveția un tânăr ambițios de 24 de ani, și-a propus să facă intrumente de precizie care să fie folosite la sport, știintă și industrie. Datorită creșterii mari, Leon Breitling și-a mutat sediul în 1892 La Chaux de Fonds care pe aceea vreme era considerat centrul ceasornicarilor elvețieni.

În 1914, fiul său Gaston a preluat conducerea firmei. El a creat în următorul an, primul ceas de mână cu cronograf și astfel acest produs, devine popular printre piloții de avioane. Gaston a mai adăugat un buton la ceas care avea funcția de start, stop și resetare.

Ceasuri Breitling – orolorogie cu tradiție

Breitling a separat în 1923, funcțiile de start și stop față de resetare. Operațiunile de start și resetare era acționate de la butonul adăugat în 1915, iar la apăsarea rotiței cu formă de coroană se reseta.

Willy Breitling a ajuns la conducere în anul 1932 și în 1934 ia mai adăugat încă un buton la ceas.

În 1936, Breitling devine furnizorul oficial al Royal Air Force.

Modelul Chronomat se lansează în 1942.

Ceasuri Cu Tradiție - Breitling
Ceasuri Breitling watchuseek.com

În 1952, este creat Navitimer care este primul model ce avea incorporat un „calculator de navigație” cu ajutorul căruia se puteau face toate calculele necesare pentru un zbor. Datorită acestui aspect, Navitimer devine preferatul aviatorilor din întrega lume. În același timp multe dintre carlinge erau dotate cu astfel de ceas.

Ceasuri Cu Tradiție - Breitling
worthpoint.com

Astronautul Scott Carpenter a purtat modelul Cosmonaute în 1962.

Ceasuri Cu Tradiție - Breitling
Ceasuri Breitling https://www.watchlife.com

Ernest Schneider preia conducerea în 1979.

În 1984 se relansează modelul Chronomat.

Ceasuri Cu Tradiție - Breitling
watchuseek.com

În 1985, se lansează modelul Aerospace o inovație electronică multifuncțională din titan.

Ceasuri Cu Tradiție - Breitling
watchuseek.com

În 1995, se lansează modelul Emergency acesta avea incorporat un micro transmițător pe frecvența de urgență a aviației.

Ceasuri Cu Tradiție - Breitling
watchtimeclub.com

Alte modele de la Breitling:

1) Montbrillant

Ceasuri Cu Tradiție - Breitling
watchsource.eu

2) Chrono-Matic

Ceasuri Cu Tradiție - Breitling
newsfeed.brandthinkasia.com

3) BlackBird

Ceasuri Cu Tradiție - Breitling
breitlingwatchreviews.com

4) Galactic 41

Ceasuri Cu Tradiție - Breitling
tz-uk.com

5) Airwolf Raven

121
worldwatchreview.com

6) Chronospace

131
https://www.luxurylaunches.com/

7) Co- Pilot

14
watchuseek.com

8) Avenger Seawolf Chrono

151
wristdreams.com

9) Super Ocean

161
stylecrave.com

10) Colt Gmt

171
breitlingshow.com

Cum ți se par aceste ceasuri Breitling?

sursa foto: upchurchjewellers.co.uk

14 thoughts on “Ceasuri Breitling – orolorogie cu tradiție

  1. Daffy spune:

    Frumoase piese. Aruncă un ochi și asupra brandurilor rusești: Pobeda, Sturmansk, Volga, mai ales alea vechi ce au patină și se încadrează la vintage.

  2. Seremi spune:

    Preferatele mele sunt Patek Philippe, se spune ca dupa Rolex (pentru ca sunt f cunoscute), acestea denota cel mai mult finetea si rafinamentul unui barbat cu bun gust.

    Nu prea stie f multa de ele, din cate stiu au fost prezentate in PlayBoy Romania din iulie sau iunie !

    Astept articol despre ele :)

  3. ciprian spune:

    Un articol bun cu care sa incepem saptamina.Brietling e un nume in orologerie,datorita inovatiilor si designului,acum chiar revin in forta dupa o perioada de stagnare,de anul trecut au si primul mecanism „ in house„ in ultimii 20 de ani. Patek, A Lange si Vacheron sunt considerate top 3 in categoria marcilor traditionale,din punct de vedere al mecanismelor si rafinanamentului.Oricum ceasul ar trebui sa fie adecvat virstei,tinutei si activitatii.

  4. Laci spune:

    @ Daffy, Seremi și Ciprian Va multumesc pentru sugestii, le voi lua in calcul.

  5. Mihai spune:

    Salut.

    De unde recomanzi cumperi ceasuri online?

    Sau recomanzi sa le cumperi dintr-un magazin fizic?

  6. Laci spune:

    @ Mihai

    Depinde de reputatia pe care si-a creat-o fiecare. Daca vrei sa alegi un brand despre care nu prea ai auzit trebuie sa fi cat mai bine informat inainte de a lua o decizie.

  7. Mihnea spune:

    Interesant articol!
    @ Mihai
    Ti-as recomanda sa nu cumperi niciodata de pe internet ceasuri! In primul rand poti sa primesti un fals si in al doilea rand nu ai garantie la piesele ceasului in caz ca se intampla ceva cu mecanismul lui!

    1. Ionut M. spune:

      Poti sa primesti un fals si cand cumperi din magazin, nu este o noutate (stiu un caz cu un Rolex fake cumparat din Dubai Mall, iar cand a mers in Londra la un service Rolex, a aflat ca este fals, iar pretul a fost de cateva Loganuri).
      Poti cumpara si de pe net, dar de la magazine online de incredere, care au o reputatie foarte buna.
      Eu n-am auzit sa se vanda replici pe chrono24.com/ro
      Revenind la subiect, ceasurile Breitling nu sunt pe placul meu, marca mea preferata fiind Cartier, dar evident ca imi plac si altele, cum ar fi: Tag Heuer, Longines, Omega, Doxa si multe alte branduri de care nici nu ma pot apropia.

  8. Laci spune:

    @Mihnea Nu stiam ca nu se ofera garantie pentru ceas.

  9. Breitling, fain brand! Dar nu de nasul tuturor si plus de asta, aproape una dintre marcile care detine cele mai multe fake-uri. Nu o spun datorita pretului, de exemplu un asemenea ceas ajunge pana la 47 000 de lei sau poate si mai mult. Ceasul este mai „stiintific” fiind un foarte bun cronometru, avand diverse scale, fie tahimetrica, fie telemetrica, etc. busola, dar unele, mai ales cele dedicate aviatiei au si un buton SOS, in cazul unui accident aviatic, astfel fiind mai usor de recuperat pilotul ori copilotul, dar daca se foloseste aceasta „complicatie” in „joaca” esti amendat cu o amenda consistenta, uneori chiar mai mare decat pretul ceasului. Nu trebuie neaparat sa alegi ceasuri scumpe, poti sa alegi produse in raport calitate – pret, ex: Orient, Seiko, Festina, Tissot, Pulsar, etc.
    Spre exemplu si mie imi plac anumite „brand-uri”, sincer, de care inca nu ma pot apropia, destul de fain stilizate si cu o estetica desavarsita, precum Speak Marin, A. Lange & Sohne, Glashutte, Arnold & Son ori chiar si Louis Moinet, dar au preturi uriase, aproape cat sa cumperi jumatate de cartier :))Ca sfat, nu cumpara de pe internet daca nu esti cunoscator, dar si asa poti avea surprize si nu te arunca la „piese” unde nu folosesti toate functiile ceasului, ori nu sti la ce folosesc. Multi nu stiu la ce folosesc scalele, ori alte componente, complicatii, asa ca am incercat sa realizez un mic dictionar pentru necunoscatori: https://vondigto.wordpress.com/category/ars-horologica/dex-horologic/

    Cam toate ceasurile au aproximativ 2-5 ani garantie, dar intretinerea se face si dupa aceasta perioada, mai ales la cele mecanice si automatice. Daca esti prim achizitor al produsului mecanic ori automatic mergi cu el la ceasornicar macar la 5 ani, apoi cu avansarea in varsta la 2-3 ani. Daca nu o faci si ai o „piesa de colectie viitoare” te poti trezi la o servisare ca o sa fie un pret dublu fata de achizitie ori pret real!

    1. Laci spune:

      Iti multumesc pentru contributia ta.

  10. ionut vilceanu spune:

    @ ionut m.
    ai cumparat vreodata de pe chrono24.com ? sau doar din auzite ? vad preturi bune acolo dar pare riscant …

    1. ALEX spune:

      Am un prieten care si-a luat o mare teapa pe chrono24. E o pacaleala care amesteca fake-urile cu ceasurile originale si mai ales la piese ti-o iei original. IN plus I-am intrebat de ce la un anume brand pe prima pagina a producatorului scrie ca nu vand ceasuri pe internet iar Chrono 24 le vinde pe net si mi-au raspuns brusc ca nu mai au modelul pe stoc si daca mi-l comanda vine fara reducere….adica n-au vrut sa mi-l dea ca era o mare teapa. Nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce! S-ar putea sa coste mult!!

  11. Vaya spune:

    Frumos articol despre o marca de renume a orologiei, insa despre care cred ca a ramas inca limitata unei tipologii, aceea a aviatiei. Sunt cu totul alte firme ce sunt disponibile publicului larg, gen Antlantic, Seiko, Tissot, Longines ce se preteaza mult mai bine tipului de barbat ce incercati sa il ridicati ca si valoare, smart casual usor iesit din tiparele monotone, cum sunt si firme la care unii dintre noi pot visa vieti intregi ca vor avea un exemplar la mana, macar pentru o zi, gen IWC, Vacheron si altele. Per ansamblu keep up the good work, citesc cu mare placere „pata” voastra de culoare de pe „peretii” facebookului :) !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *