Alege-Ţi Parfumul Potrivit (Partea Întâi)
Cum să-ți alegi parfumul potrivit

Ştiai că cel mai puternic simţ al omului, strâns legat de memorie, este cel al mirosului? Din acest motiv este important să purtăm parfumul potrivit.

Femeile asociază diferitele arome de parfumuri pe care le miros în timpul unor evenimente sau când sunt în preajma unor bărbaţi speciali din viaţa lor cu o mulţime de memorii bune sau rele. Aceste amintiri rămân întipărite în memorie pentru tot restul vieții persoanei respective.

Ai avut vreodată o prietenă căreia îi plăcea să doarmă cu o tricou vechi de al tău?

Explicaţia este că femeia care se simte atrasă şi în siguranţă lângă tine, poartă acel tricou impregnat cu mirosul tău, pentru a simţi acele emoţii când tu nu eşti în preajmă.

Cum să-ți alegi parfumul potrivit

Ceea ce încerc să-ţi spun este că mirosul e foarte important pentru oameni – în special pentru femei. Din acest motiv trebuie să știi cum să îți alegi parfumul potrivit.

Felul în care va mirosi un parfum pe cineva diferă de la un om la alt om. Asta deoarece rezultatul mirosul parfumului este produsul dintre reacţiile chimice ce au loc între pielea ta şi ingredientele parfumului. Toate parfumurile sunt făcute din combinaţii de uleiuri esenţiale şi alcool. Când te dai cu parfum pe corp, alcoolul se evaporă în aer şi uleiurile esenţiale intră în piele.

Familii olfactive

Şi acum e momentul să te aşezi cuminte în banca ta pentru lecţia de chimie, de la care ai chiulit de la şcoală.
Parfumurile pot fi grupate în diferite familii olfactive, pe teme sau acorduri. Astfel ești mai aproape de a alege parfumul potrivit.

Florale:  Parfumuri care sunt dominate de esenţa uneia sau mai multor flori. Când se utilizează o singură floare, parfumurile se numesc soliflore. De exemplu: Insensé de la Givenchy.

Aromate:  Cimbru, salvie, mentă, rozmarin, anis şi cuişoare sunt câteva ierburi şi mirodenii ce produc un miros aromat.

Chypre:  Parfumuri produse pe un amestec de bergamote, muşchi de stejar, patchouli, şi labdanum. De exemplu: Givenchy Gentleman, Fendi Uomo, Vetiver de la Guerlain, Aramis, Van Cleef şi Arpels, Quorum de la Puig, Antaeus de Chanel, 212 Men de la Carolina Herrera

Fougère (Ferigă):  Parfumuri cu o bază de lavandă, cumarin şi muşchi de stejar. Această familie este numită după parfumul Fougère Royale produs de Houbigant, primul care a utilizat această bază. Multe parfumuri masculine fac parte din această familie, care este caracterizată prin mirosuri erbacee sau lemnoase. De exemplu: Polo Sport de la Ralph Lauren, Platinum Egoiste de la Chanel, Cool Water de la Davidoff, Jazz de la YSL, Paco Rabanne pour homme.

Piele:  O familie de parfumuri care combină esenţe de miere,tutun, lemn, şi gudron de lemn, cu un miros care se aseamănă cu cel de piele. Ex.: English Leather de la Dana Perfumes

Tutun:  Flori, lemnoase şi ingredientele balsamice crează această aromă caldă şi senzuală.

Lavandă:  Aroma de lavandă este domintă prin prospeţime şi aroma înviorătoare a florilor. Este de obicei amestecată cu fougère, lemnoase sau arome florare. Ex.: Ungaro de la Ungaro

Condimentate:  Acestea conţin piper, cuişoare, busuioc, scorţişoară. Exemplu: Bijan de la Bijan Fragrances.

Lemnoase:  Parfumuri în care domină esenţele lemnoase, în mod tipic de lemn de santal sau de cedru. Paciuli, cu mirosul său de camfor este utilizat frecvent în aceste parfumuri.

Orientale:  O clasă răspândită de parfumuri combină esenţa de vanilie sau alte esenţe de natură animală cu esenţe florale sau lemnoase. Parfumul mai poate conţine uleiuri de camfor şi răşini. De exemplu: Obsession for Men de la Calvin Klein, Joop! Homme de la Joop!, Le Male de la Jean Paul Gaultier, Equipage de la Hermes, Egoiste de la Chanel.

Citrice:  O familie veche de parfumuri care, până de curând, consta în special din ape de colonie “răcoritoare” datorită tenacităţii reduse a esenţelor citrice. Producerea de noi compuşi aromatici a permis crearea unor parfumuri care utilizează cu precădere esenţe citrice. De exemplu Eau Sauvage de la Dior, 1881 de la Cerruti, D&G Masculine de la Dolce & Gabbana, Happy de la Clinique.

Oceanice : Aromele din această familie sunt formate din compuşi sintetici ce ne aduc aminte de aerul de ocean sau aerul de munte. De exemplu Kenzo Pour Homme, L’Eau D’Issey pour Homme de la Issey Miyake, New West for Him de la Aramis.

Dacă vrei să ştii mai multe despre familiile de parfumuri, această carte, Fragrance of the World aparținând lui Michael Edwards, te va ajuta cu siguranţă.

În partea a doua a articolului vom vorbi despre cum să îți alegi parfumul potrivit.

Pentru partea a doua la parfumul potrivit, click aici.

 sursa foto : https://www.reseattle.com

Related Posts

2 thoughts on “Cum să-ți alegi parfumul potrivit (partea întâi)

  1. Nicu spune:

    După ce criterii se alege un parfum?

  2. Laci spune:

    Daca nu ai reusit sa citescti partea a doua a articolului aici ai linkul. https://www.stilmasculin.ro/2009/10/alege-ti-parfumul-potrivit-partea-a-doua/ Daca ai alte nelamuri astept alte intrebari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *