Stilul Înseamnă Educaţie

Aşa cum am vorbit în postarea trecută, necesitatea de a avea şi de a dobândi un anume stil este un lucru de bază, este momentul când hainele vorbesc numai despre tine şi despre ceea ce vrei tu ca ele să vorbească lumii întregi.

Când stilul înseamnă educaţie

Despre croiuri, materiale, label-uri, vom vorbi mai încolo, în următoarele postări, deoarece nu pot trece cu vederea un subiect mult prea pregnant, mult prea încărcat de semnificaţii, atât de profund, educaţia.

Da, educaţia. Un subiect ce deseori este ocolit. Văd necontenit, mii de bărbaţi ce acordă o importanţă mult mai mare unor aspecte estetice, atât de superficiale, atât de trecătoare până la urmă. Întrebări precum: ce pantofi să-mi asortezi la pantalonii bej? Ce șosete merg cu acest costum? Ce cravată şi ce nod aş putea alege pentru ţinuta asta? şi lista ar putea continua.V-aş răspunde că toate aceste întrebări sunt nimic dacă nu exista o bază solidă în spate, o educaţie aleasă, cărţi citite, aprofundare, şcoli şi facultăţi absolvite prin trudă, interesul propriu în a descoperi hobby-uri de calitate, ce îţi hrănesc sufletul. Ce-ai zice de piese de teatru, ce-ai zice de faptul că prin aceste piese poţi regăsi tipologii de oameni din viaţa cotidiană, prostul, oportunistul, parşivul. Mă revoltă faptul că mulţi bărbaţi au uitat acest lucru. Niciun trend, nicio influenţă nu poate trece peste acestă obligativitate omenească.

Bărbatul pedant

Nu pot să nu omagiez vremurile de mult apuse, unde semenii noştri, bărbaţii din perioada interbelică inspirau cultură, o simplă plimbare pe Calea Victoriei creiona un tablou al protipendadei bucureştene de altă dată. Mă bântuie şi acum imaginea bărbatului pedant, în costum croit pe măsura lui, ce practic îl îmbrăca şi la propriu şi la figurat, pantofii din piele fină, prospăt lustruiţi, cămaşa alba imaculată, apretată, pălăria fedora ce îl clasa pe un rang social înalt, bastonul ce pocnea de asfalt mândru de vârsta pe care o deţinea, totul într-un pesiaj urban, Bucureşti, Casa Capşa.

Poate toate aceste lucruri nu îţi zic nimic la prima vedere. Te invit în a descoperi cultura, poate doar aşa vei înţelege şi moda.

Related Posts

4 thoughts on “Când stilul înseamnă educaţie

  1. Bine accentuat !!!! cred ca de la haine poate porni totul adica de la femei :)

  2. lucian ionescu spune:

    Pana la urma ne imbracam asa cum ne simtim bine ,dar trebuie sa acceptam un compromis intre ceea ce ne dorim si un stil care ne face unici intre cei care se respecta tocmai prin aceasta unicitate plecata in primul rand din respect pentru sine.

  3. Flavia Stanciu spune:

    Reusit artcol despre stil. Fiecare dintre noi avem deja un stil personal mai mult sau mai putin perfectionat, pe care ni-l modelam cu mai multa sau putina buna stiinta. Pentru unii este acel gust intuitiv la care se adauga si educatia/cultura, pentru altii reprezinta mai degraba influenta mass-mediei sau influentele sociale.

  4. Ce firma este sacoul
    ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *