Când se discuta pe această tema, îmi place să aduc mereu în discuţie 3 cuvinte. De ce doar 3? Pentru că mă duce cu gândul la cea mai solidă formă geometrică şi anume triunghiul, sau trepiedul. De ce cuvinte? Pentru că, aşa cum despre „atitudine” este un cuvânt din care izvorăsc multe trăiri, gânduri, intenţii s.a., aşa şi aceste 3 cuvinte sunt numite simplu, cuvinte. Mă refer la: educaţie, cultură, personalitate.
Viziunea ta despre atitudine
Când vorbim despre femei, ştim că aproape toate reprezentantele sexului frumos îşi doresc un bărbat educat, inteligent şi cu o personalitate unică. Asta face o femeie să-şi doreascăacel bărbat. Noi nu vrem să fim catalogaţi drept „un bărbat”, ci „bărbatul”. Bărbatul care are cei 7 ani de acasă, care sărută mâna unei doamne, nu a oricărei femei, bărbatul care deţine un bagaj solid de cunoştinţe pentru că-şi apară punctul de vedere şi-l impune cu uşurinţă, bărbatul care nu este şef, ci este lider. Şi prin lider mă refer la bărbatul ce se sacrifică pe el însuşi pentru binele familiei.
Atitudinea este o combinaţie între personalitate, educaţie şi cultură generală. Dacă vorbim despre vestimentaţie, din punctul meu de vedere (greşit sau corect, mi-l asum), atitudinea este reprezentată de cravată. Sunt de părere că un bărbat trebuie să-şi merite cravată, înainte să o poarte. Niciun rege nu-şi primeşte coroana înainte de a demonstra că o merită. Niciun soldat nu este decorat, înainte de a se sacrifică pe câmpul de lupta. Odată ce porţi cravată, că bărbat, trebuie să ştii să vorbeşti corect, să ştii asculţi părerile celorlalţi, să spui în faţă ce te deranjează, trebuie să fii un stâlp pentru persoana de lângă tine.
Ne naştem masculi. Ne naştem animale. Omul creează pe om, educându-l şi formându-l, că să fie „CINEVA” în societate. Nimeni nu vrea să fie un „ORICINE”. Cum spuneam, nimeni nu vrea să fie doar „un bărbat”, ci toţi vrem să fim „bărbatul”. Că să fim cineva, trebuie să ieşim de sub această folie de indigo, să evităm să copiem ceea ce alţii oferă şi să începem să fim noi înşine, să nu ne minţim, să ne impunem punctul de vedere dacă acesta este corect. Atitudinea este puterea de a munci, de a ne educa până când merităm să purtăm acea cravată.
Nu este suficient să apărem în societate îmbrăcaţi frumos. Femeile, de exemplu, atunci când văd un bărbat că este îmbrăcat frumos, defapt nu văd că el este îmbrăcat frumos. Ele văd în el un bărbat educat, bine crescut, cu maniere, inteligent, un bărbat le va surprinde sărutându-le mâna, femeile văd în bărbatul respectiv, acel „Cineva”.
În fond, ce înseamnă atitudinea, dacă nu afişarea unui caracter puternic. Ce înseamnă bărbatul adevărat, dacă nu acel caracter puternic căruia nu-i este frică să afiseze propria sa atituine.