Cât De Multe Știi Despre Orașul Tău?

Îmi place să descopăr lucruri noi precum imprimeuri, texturi, articole vestimentare, fabrici de haine și locuri interesante. De câte ori te uiți cu atenție la clădirile pe lângă care treci zilnic în drum spre serviciu sau spre casă? Vei rămâne surprins de câte detalii poți găsi la anumite clădiri și te provoc și pe tine la acest exercițiu.

Cât de multe știi despre orașul tău?

Img-2

Luni ne-am adunat în fața Operei Maghiare din Cluj de unde am început turul alături de gazdele noastre Zoli Toth și Heineken. Deși primul obiectiv despre care trebuia să ne povesteacă Zoli era undeva pe Cetățuie, el a început să ne dea detalii despre Opera Maghiară chiar dacă nu era în program. În drum spre Cetățuie am trecut peste Podul Elisabeta care a fost construit în 1901 și am rămas uimit de colecția de lacăte prinse de pod de către îndrăgostiți.

Img-10

Odată trecuți de Cetățuie am ajuns într-o zonă, pe strada Șerpuitoare, în care pur și simplu nu am mai călcat și unde se vedea doar un turn din depărtare. Ajunși la fața locului, ni s-a explicat că este un turn al parașutiștilor unde s-au antrenat primele generații de parașutiști din România. Nici nu știam de existența lui, deși stau de la 14 ani în Cluj Napoca. Câți dintre voi ați știut despre existența lui?

Img-33

Turul a continuat spre Casa Tranzit unde am aflat că înainte era o sinagogă. Aici am fost animați de doi mimi.

Img-56

Următoarea oprire a fost în Piața Muzeului unde s-a discutat mult despre toate obiectivele turistice din zonă, dar accentul a fost pus pe obelisc, care a fost ridicat în urma vizitei lui Francisc I și a soției acestuia Carola Augusta, din 1817.

Din acest tur nu putea să lipsească strada în oglindă, adică Iuliu Maniu. Turul s-a încheiat cu o petrecere restrânsă în interiorul clădirii iconice a Hotelului Continental.

Img-109

Am rămas plăcut impresionat de Zoli care a crescut în Cluj și știa atât de multe despre acest oraș, oferindu-ne și date exacte pe care bineînțeles le-am verificat pe internet ca să văd dacă are dreptate.

Img-77

Acum, că ai citit partea de mai sus, eu, alături de Heineken, te provocăm să descoperi orașul în care trăiești devenind astfel ambasadorul lui! Așa că de fiecare când găsești un loc interesant din Cluj, București sau Constanța, poți împărtăși această informație prin intermediul aplicației Open Your City 2015 sau a panourilor interactive amplasate în orașele respective.

Img-85

Cel mai activ „ghid” în aplicația de mai sus are șansa de a deveni ambasador al orașului său și să trăiască o experiență de neuitat în celelalte două orașe care participă la această campanie alături de Heineken.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *