
Deşi cu toţii ne dorim să obţinem o ţinută perfectă în fiecare dimineaţă, este destul de greu să obţinem acest lucru deoarece la baza unei astfel de ţinute stau foarte mulţi factori, cum ar fi: croiala, materialul din care sunt confecţionate hainele, combinaţia cromatică, accesoriile, asortarea încălţămintei la ţinută, etc.
Ştiu, ai mai citit multe articole despre greşeli vestimentare care trebuie evitate, dar în acest articol voi vorbi despre câteva detalii trecute cu vederea de mulţi bărbaţi şi care pot face diferenţa dintre o ţinută bună şi una foarte bună.
Care sunt cele 5 greşeli de stil şi cum să le eviţi
Îngrijeşte–ţi gerderoba

Ar fi păcat, în special dacă ai investit mulţi bani într-o garderobă cu haine de calitate, să nu ai grijă de lucrurile tale. Poţi începe prin a aşeza hainele pe umeraşe solide şi suficient de late, din plastic sau ideal din lemn, care să susţină greutatea hainelor şi să le menţină forma de-a lungul timpului. Reţine: doar tricourile, cămăşile, jachetele/paltoanele şi pantalonii se ţin pe umeraş, tricotajele se păstrează împăturite ! dacă le ţii pe umeraş, în timp se vor deforma.
Pe lângă haine, adu-ţi aminte şi de încălţămintea de calitate în care ai investit bani: curăţă pantofii şi hidratează-i cu cremă atunci când au nevoie de aşa ceva, nu purta două zile la rând aceeaşi pereche de pantofi şi, după o zi de purtare, pune-le o pereche de şanuri (calapoade) din lemn care să absoarbă umezeala din ei şi să le menţină forma.
Nu mai umbla cu hainele necălcate

Oricât de mulţi bani ai investi într-o garderobă, dacă umbli cu hainele necălcate dai dovadă că nu îţi prea pasă de ţinutele tale. Haina cea mai afectată de această problemă este cămaşa. Sunt conştient că dimineaţa te grăbeşti şi nu ai timp să îşi calci hainele, dar toate trebuie să aibă un început, găseste-ţi timp pentru aşa ceva. Citeşte instrucţiunile de pe etichetă; în cazul în care cămaşa are în compoziţie puţină lână sau mătase, atunci se va călca la temperatură mai scăzută decât o cămaşă din bumbac 100%. De asemenea, o cămaşă se calcă mai bine atunci când este puţin umedă, aşadar ori nu o laşi să se usece complet, ori o stropeşti puţin cu apă şi te foloseşti de aburii călcătorului pentru a-ţi uşura munca.
Acordă timp cravatei tale

Te asigur că la un moment dat, de bună voie sau obligat de împrejurări, vei purta cravată. În primul rând, nodul trebuie ales în funcţie de gulerul cămăşii, astfel:
– cămaşa cu gulerul clasic: este numai bună pentru a alungi o faţă rotundă şi i se poate asorta un nod de cravată simplu (four-in-hand);
– cămaşa cu guler semi-deschis (semi-cutaway): acesteia ii poţi asorta un nod de cravată half-Windsor;
– cămaşilor cu guler foarte deschis (spread collar sau cutaway) le poţi asorta un nod de cravată full-Windsor.
Un detaliu la fel de important, care face diferenţa dintre o ţinută mediocră şi una bună, este aşa-numitul dimple sau bucla din cravată. Înainte să finalizezi nodul, fii atent şi la acest detaliu.

Poartă acul de cravată corect

Poate ţi se pare ciudat, dar să ştii că până şi aceste mici detalii precum purtarea unui ac de cravată sau legatul şireturilor pot fi făcute corect sau greşit. Să revin la subiect, nu purta un ac de cravată prea mare. Dacă ai o cravată îngustă, poartă un ac mai scurt, iar dacă ai o cravată normală sau lată (de la 7-8cm în sus), atunci poartă un ac mai lung. Ideea este ca acul să acopere aproximativ trei sfert din lăţimea cravatei, în niciun caz să nu fie mai lung decât cravata !
Când vine vorba de culoare, este bine de ştiut faptul că ar trebui să asortezi acul de cravată cu restul metalelor pe care le porţi (ceas, inel, etc) şi că argintiul este cea mai versatilă culoare în cazul în care te gândeşti să-ţi achiziţionezi primul ac de cravată.
În ultimul rând, menţionez faptul că ar trebui să porţi acul de cravată între al treilea şi al patrulea nasture de la cămaşă.
Acordă atenţie şosetelor pe care le porţi

Dacă lungimea pantalonilor pe care îi porţi este una corectă, atunci cu siguranţă ţi se vor vedea şosetele când te vei aşeza sau când vei urca scările. Tratează-le cu aceeaşi importanţă cu care tratezi sacoul sau pantofii, deoarece sunt parte importantă a întregii ţinute, nu doar un material necesar între picioarele tale şi încălţăminte.
Dacă eşti un om simplu şi nu vrei să te complici prea mult, fă-ţi un stoc de multe şosete bleumarin şi eşti în siguranţă în orice situaţie. Dacă eşti o persoană căreia îi place să se complice puţin, reţine următoarele:
– alege numai şosete din materiale de calitate (bumbac 100%, bumbac + mătase, bumbac + lână);
– şosetele se asortează la pantaloni, nu la încălţăminte;
– iarna poţi purta şosete mai groase care au în compoziţie lână pentru a te proteja de frig, pe când vara poţi alege ceva dintr-un bumbac subţire sau aşa-numitele şosetele invizibile în zilele călduroase în care porţi loafers.
Bine de stiut. Ar trebui sa citeasca mai multi barbati acest articol! Voi da share cu siguranta!