L1018773

Sunt o persoană friguroasă care de regulă iarna poartă mai multe straturi de haine. Nu sunt genul să fac baie în apă termală iarna în aer liber cum se face la Băile Felix de lângă Oradea sau alte situații similare. În diverse situații îmi place să-mi depășesc limitele și pentru asta aveam nevoie de criosauna.

Inițial criosauna am asociat-o cu bălăcirea în apă rece de munte iarna. De fapt a fost mai rău. Scăldatul în râu îl faci la o temperatură apropiată de 0 grade când la criosaună se poate ajunge până la -180 de grade.

O astfel de sedință se face doar în lenjeria intimă pentru ca efectul să fie maximal pe tot corpul. Inainte de a intra în criosaună am purtat ceva încălțăminte specială pentru a proteja extremitățile și am primit instrucțiunile de a sta cu palmele pe marginea bazinului. În timpul tratamentului trebuia să mă mișc în cerc pentru a trece sedința cu brio la cele -156 de grade la care am fost expus.

Criosauna

La primul impact cu vaporii de azot, am avut un disconfort pe care l-am asociat cu un vânt rece de iarnă pe care îl simți indiferent de cât de groase sunt hainele de pe tine. După câteva secunde, corpul a început să se obișnuiască cu temperatura scăzută asta și datorită mișcării de rotație. La sfârșitul tratamentului am simțit o stare de bine care a eliminat orice urmă de oboseală pe care am acumulat-o în ultimele zile.

Efectele benefice pe care le are criosauna

Această terapie îți resetează organismul, din interior, pe cale naturală prin frig care îți promite readucerea și menținerea frumuseții și sănătății.

Dacă dorești să îți dispară ridurile, să slăbești, să îți tonifiezi pielea și trupul, să dormi mai bine, să ai un apetit sexual mai bun și să ții gripele și răcelile departe de tine, poți încerca, pentru 3 minute, o temperatură de –180 °C, în criosaună.

1) După o sedință de criosaună primești o resetare completă a organismului!

Scăderea bruscă a temperaturii, în timpul unei proceduri în criosaună, stimulează sistemul imunitar și pe cel endocrin și determină declanşarea unei serii de procese regenerative în corp, activând toate funcţiile de autoreglare ale corpului, mai ales acelea care nu funcţionează la întregul potenţial. Practic, corpul tău luptă singur, regenerându-se de la sine, pe cale naturală. Procedurile de aerocrioterapie efectuate în criosaună regenerează pielea (efect anti-rid) și îi îmbunătățesc elasticitatea, ajută la scăderea greutății corporale și diminuarea celulitei, tonifiază musculatura. Au și alte efecte deosebit de bune pentru sănătatea ta, cresc capacitatea de efort fizic și intelectual, întăresc imunitatea, cresc libidoul, reglează disfuncțiile erectile, diminuează consecințele stresului zilnic și te ajută să dormi mai bine.

2) Pielea secretă colagen și ridurile sunt înghețate.

În timpul unei proceduri efectuate în criosaună, temperatura pielii ajunge la 0°C, tot sângele fiind împins spre organele interne pentru a le păstra calde. După procedură, corpul începe să se încălzească, iar sângele revine în piele. Efectul procedurilor de aerocrioterapie este imediat simțit asupra pielii, care devine mai netedă și mai elastică, cu un aspect vizibil mai bun. Este îmbunătățită microcirculația și sunt optimizate procesele metabolice, organismul începe să secrete colagen, iar ridurile se diminuează.

3) Slăbești

După ce ieși din criosaună, sângele este pompat cu putere înapoi spre piele și extremități și astfel este îmbunătățită microcirculația și alimentarea cu oxigen a celulelor și sunt eliminate toxinele. În timpul ședinței de aerocripterapie, poți arde aproximativ 150-200 kcal, iar pe parcursul următoarelor ore, timp în care orgamismul se reîncălzește, pot fi arse până la 1000-3000 kcal. Rezultatul constă în diminuarea celulitei, pierderea kilogramelor nedorite, creșterea forței musculare și a rezistenței organismului. Unele persoane, au slăbit 7 – 10 kg după o serie de 20 – 30 proceduri. Bineînțeles, pentru scăderea în greutate este recomandată o dietă echilibrata.

4) Un somn mai bun și mai multă energie

În momentul răcirii bruște a organismului se activează și sistemul nervos, care elibereaza endorfine în tot organismul, astfel că și starea ta psihică va fi foarte bună. Aerocrioterapia reduce stresul, remediază tulburările de somn, crește libidoul și reglează disfuncțiile erectile.

5) Răcelile și gripele stau departe de tine

Criosauna nu previne şi nici nu tratează gripa sau răceala, dar îţi întăreşte organismul astfel încât acesta luptă singur împotriva viruşilor, răcelilor. În plus, crește rezistența organismului la frig. Organismul uman este extrem de complex şi are o capacitate de autovindecare extraordinară. În momentul în care este agresat cu un şoc termic el răspunde pe măsură şi activează toate resursele pe care le are la dispoziţie pentru a asigura supravieţuirea, inclusiv întărirea, fortifierea şi pregătirea organismului pentru iarnă, prin ”călirea” lui.

Criosauna se încadrează în categoria echipamentelor de întreținere corporală, nu a echipamentelor medicale. O procedură de aerocrioterapie durează maxim 3 minute, iar în funcție de afecțiunea pe care dorești să o tratezi sunt recomandate serii de câte 10, 20 sau 30 de proceduri.

Poți beneficia de proceduri de aerocrioterapie în centrul CrioBio de pe Str. Berzei nr. 48A, et.1 (interfon 1) , București. Programări la numărul: 0722.256.257.

Prețul unei ședințe 95 lei
– Abonament de 30 ședințe – 70lei/ședință
– Abonament de 20 ședințe – 78ron/ședință
– Abonament de 10 ședințe – 85ron/ședință

Related Posts

3 thoughts on “Criosauna și cele 5 efecte benefice pentru sănătatea ta

  1. Interesant , cat costa o sedinta ?

  2. Laci Nagy spune:

    Am pus la sfarsitul articolului tarifele.

  3. Interesant banuiesc ca Criosauna nu e acelasi lucru cu "Termogeneza" , oricum nu recomand nimanui sa adopte mentalitatea "Pot slabi fara sa fac nimic" Nutritia e prima metoda si cea mai efficienta pt a slabi dar studiile au aratat ca schimbari in temperatura de gen ajuta la sanatate (eu de ex am inceput sa fac dusuri reci in loc de calde care nu fac bine mai ales barbatilor) … cu prima ocazie incerc si eu o sedinta deasta … ca sa vad cum e …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *