Cum Mi-Am Făcut Primul Costum La Comandă (Mtm)
Primul Costum la comandă în magazinul Louis Purple din Timișoara

Iosif sunt. În acest articol îți prezint experiența pe care am avut-o atunci când am mers să-mi fac primul costum la comandă, Made-to-Measure, exact pe gustul meu.

Plănuisem de mai multă vreme să fac acest lucru, iar acum s-a ivit și ocazia perfectă. Cei de la Louis Purple au venit cu o ofertă căreia este greu să îi reziști, cu reduceri de 1000 de lei pentru un costum. Găsești mai multe detalii aici.

După ce mi-am făcut programare pe site, am mers la ora stabilită în magazinul din Timișoara. Acolo am fost întâmpinat de Anamaria, care este consilier vestimentar. I-am adresat câteva întrebări clarificatoare de început și apoi mi-a prezentat diversele materiale din care puteam alege. Trebuie să recunosc că este o adevărată plăcere să alegi din zeci de materiale de calitate, de la producători ca Vitale Barberis Canonico. Eu știam deja ce vreau, venisem pregătit.

Totuși am avut o surpriză: modelul pe care mi-l doream eu nu mai era la ofertă, și cu ocazia asta am aflat și ceva interesant, un lucru pe care nu îl înțelesesem din oferta de pe internet: pentru fiecare material se poate face doar un singur costum la ofertă, în toată țara. Asta înseamnă că dacă eu aleg un material în Timișoara, altcineva din București, Cluj sau alt oraș nu mai poate opta pentru același material, și să beneficieze de oferta asta pentru un costum la comandă. Mi se pare încă un motiv pentru care merită să profiți de ofertă cât mai repede, deși ea este valabilă până în 29 februarie.

De asemenea, oferta se referă doar la costume din două piese (sacou și pantaloni), iar eu îmi doream neapărat un costum din 3 piese. Din acest motiv am decis să optez pentru un costum care nu era la ofertă.

Câteva detalii despre primul costum la comandă

Între timp ni s-a alăturat și Andrei, colegul Anamariei, care avea să și preia comanda mea, cu toate detaliile, până la final. Dar până atunci, ne-am pus toți trei să căutăm printre materiale, până am hotărât asupra unei nuanțe de gri deschis, uni, din care va fi făcut costumul.

Dintotdeauna mi-am dorit un costum gri deschis, iar acum îl voi avea. Materialul ales este 100% lână. Apoi au deschis alte 2-3 cataloage, foarte colorate, din care mi-am ales căptușeala pentru sacou, dar și pentru vestă. Pentru că am ales un material uni pentru costum, căptușeala am decis să aibă un imprimeu floral predominant albastru. Sunt sigur că va produce un efect spectaculos. De asemenea, am optat ca și partea din spate a vestei să fie realizată din același material, pentru a-i conferi mai multă personalitate.

Butonierele vor fi toate în contrast, cusute cu ață albastră, iar nasturii sunt din corn. Mi-am dorit ca între nasturi și costum să fie un contrast puternic, și cel mai mult mi-au plăcut cei negri complet. Reverul va fi ascuțit, de 8 cm, iar buzunarele vor fi cu clapă. Voi avea și un buzunar pentru bilet, în stilul celor cu laist, ca și element special. Este asemănător buzunarului cu clapă, doar că îi lipsește clapa, creând un efect mai elegant. Desigur, manșetele vor fi funcționale.

Pantalonii vor fi la dungă, clasici, cu posibilitatea să îi port cu bretele. Vor avea fermoar, nu nasturi și vor fi căptușiți numai în partea din față. Desigur, am ales câteva detalii de efect și pentru aceștia.

M-am simțit în largul meu parcurgând cataloagele cu materiale și imprimeuri și având ocazia să aleg exact ce îmi doresc. Mi-a plăcut în mod special că mi-au oferit posibilitatea să personalizez aproape fiecare detaliu. De asemenea, consilierii lor, în opinia mea, au evoluat foarte mult, au căpătat dexteritate și sunt bine pregătiți, nu se grăbesc și au o atitudine profesională – foarte importantă, de altfel, în această industrie.

Am încercat un costum de probă – practică standard atunci când vorbim de costumele Made-to-Measure, și Andrei mi-a luat măsurile cu metrul de croitorie, pentru a face ajustările necesare. Pe baza acelui șablon și a notițelor scrise de el, costumul meu va fi realizat în fabrica de la Botoșani. Iar în 3-4 săptămâni îl voi avea la dispoziție.

Ți-ar plăcea să revin cu un articol cu fotografii, atunci când vine costumul, ca să și vezi ce a ieșit? Te invit să scrii într-un comentariu dacă ți-ar plăcea asta.

Până ce Andrei a completat bonul de comandă, eu m-am mai plimbat prin magazin, unde l-am cunoscut pe Vlad, care și el este consilier vestimentar la magazinul din Timișoara. Pe el l-am întrebat câte ceva despre cravate și am descoperit că este chiar foarte pasionat de subiect. Mi-a spus că o dată a stat 3 ore până a reușit să facă un nod mai complex, care îi plăcea în mod deosebit.

În timp ce vorbeam am observat că avea un nod interesant la cravată, și am fost de acord să îmi arate și mie cum se face. Tot ce pot să spun este că am plecat din magazin cu un alt nod la cravata decât cel cu care venisem. :)

Pe mulți dintre colegii lor îi cunosc deja și mă bucur să văd un colectiv de oameni tineri și pricepuți în stilul vestimentar. Este nevoie de cât mai mulți astfel de oameni.

În concluzie, ce vreau să spun este că pe lângă materialele de calitate și posibilitatea de a personaliza fiecare detaliu al costumului făcut la comandă, atunci când mergi la Louis Purple vei avea parte și de o experiență plăcută, relaxată și productivă în același timp. În cazul în care aveai rețineri în a le trece pragul, te sfătuiesc să îi vizitezi cu mult curaj, pentru că vei avea doar de câștigat.

Iosif.

P.S. Îți reamintesc că până la finalul lunii februarie îți poți face costum la comandă de la Louis Purple cu 1000 de lei reducere.

Related Posts

3 thoughts on “Cum mi-am făcut primul costum la comandă (MTM)

  1. Chiar mi-ar place sa vad rezultatul final al acestei experiente, astept finally filmului:)!

  2. Vreau sa vad rezultatul

  3. Galfi Attila Levente spune:

    Salut,
    Chiar m-ai făcut şi pe mine curios!
    Să vedem costumul :)
    Apropo,care a fost scorul final?
    Ms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *