
Chiar dacă o parte din față este acoperită de barbă asta nu înseamnă că nu trebuie să avem grijă de ea. Adică chiar dacă mergi des la barbershop și barba este aranjată la milimetru nu este suficient. Trebuie să gândim de fiecare dată pe termen lung.
Cum să ai grijă de partea acoperită de barbă
Cei care avem barbă mai mare folosim des produse de îngrijire pentru ea. Asta înseamnă că trebuie să o și curățăm foarte des. Periodic trebuie să îți exfoliezi pielea pentru a înlătura celulele moarte. Probabil ai avut senzația de mâncărime și după ce ai scăpat de problemă te-ai trezit cu mătreață pe barbă. Senzația de mâncărime se manifestă atunci când pielea este prea uscată. Uscarea pielii poate fi și din cauza temperaturilor scăzute sau dacă nu înlături periodic celulele moarte.

Înainte de a îți spăla barba trebuie să folosești o perie pentru barbă. Ea îți va aranja firele de păr, le va înlătura pe cele căzute, dar în același timp va ajuta la exfolierea pielii precum și aducerea celulelor moarte la suprafață. După spălare toate aceste celule moarte vor dispărea.
Pielea feței este diferită față de cea a scalpului din acest motiv este recomandat să folosești un șampon special pentru zona acoperită de barbă. Trei spălări pe săptămână sunt suficiente pentru barbă. După spălarea bărbii este important ca uscarea să primească aceeași atenție. Frecarea bărbii cu prosopul poate duce la contactul acestuia cu pielea care în scurt timp va ajuta ca pielea să se usuce. Ceea ce este un lucru pe care nu-l dorim. Această piele uscată de sub barbă poate apărea și din cauza stresului sau a nopților nedormite.

Nu uita să îți hidratezi pielea de sub barbă. Cele mai utile produse în acest caz sunt uleiurile de barbă care ajută atât la hidratarea firului de păr precum și a pielii acoperite. Pentru a menține pielea de sub barbă hidratată poți folosi și sampoane speciale.
Dacă nici unul dintre sfaturi nu funcționează trebuie să faci o vizită la dermatolog.
Tu cum ai grijă de zona acoperită de barbă?