1911814_774455315953730_8742175967605779792_N

Stilul nu ține doar de felul cum te îmbraci, ci și de felul cum te comporți, deoarece fără maniere nu vei face mai nimic. Chiar dacă de multe ori mâncăm acasă sau într-un loc mai casual, uneori suntem puși în situația când cinăm cu familia sau la un restaurant pretențios, iar asta înseamnă atenție maximă.

Cum să te comporți la masă

Nu vreau să vă las ideea că comportamentul la masă înseamnă să fii doar sobru și rezervat, sfaturile mele oferite sunt doar câteva reguli și trucuri care te vor pune într-o lumină mai plăcută și mai matură.

1. Servețelul care îl găsiți pe masă sau în pahar se asează întotdeauna în poală.

– Multă lume împăturește servețelul și îl lasă în colțul mesei, și la final se sterg cu aceasta la gură, însă servețelul are scopul de a aduna firimiturile și de a proteja eventualele accidente. Se pune pe poală și se lasă acolo până la terminarea mesei.
– Nu trebuie să-l despăturești complet când îl pui pe poală, e suficient doar cât să-ți acoperi poala. Când vrei să mergi la baie, îl împăturești doar o dată și îl pui pe masă sau pe spătar, însă niciodată pe scaun.
– Când termini de mâncat, servețelul se lasă pe farfurie sau în partea ta stângă.

Tacamuri Cum Să Te Comporți La Masă
Cum să te comporți la masă

2. Postura
– Spatele se ține drept, picioarele nu se întind în spațiul personal al persoanelor de la masă, deoarece este deranjant. Coatele nu se țin niciodată pe masă, chiar dacă nu ai o poziție favorabilă. Îți poți ține mâinile fie pe picioare fie pe masă, dar până la jumătatea antebrațului.

3. Nasul nu se suflă niciodată la masă.

4. Obiectele personale precum: Chei, telefoane sau portofele nu se pun pe masă, evită acest lucru, de aceasta sunt făcute gențile pentru bărbați sau buzunarele.

5. Trebuie să astepți ca toată lumea de la masă să fie servită înainte să începi să mănânci.

6. Furculița se folosește în același timp cu cuțitul. Furculița se ține întotdeauna în mâna stânga iar cuțitul în cea dreaptă.

7. Niciodată să nu muști din pâine. Dacă pâinea nu se aduce feliată, foloșește-ți mâinile să o faci bucățele sau roagă chelnerul să îți felieze pâinea.

8. Nu vorbi niciodată cu gura plină, deoarece când vorbești o cantitate de aer intră și iese prin gura ta, și poți să scapi câte o firimitură din gură și va fi vizibil.

9. Când consumi vin, ai grijă să ții paharul de picior, deoarece dacă îl vei ține de cupă vei încălzi mai mult vinul, și acest lucru nu este indicat.

10. Dacă dorești să împarți din mâncarea celui de lângă tine pentru a gusta, trebuie să ceri un set de tacâmuri noi și o farfurie mică, nu se introduce în farfuria care are deja mâncare.

11. Cănd ai terminat de mâncat, furculița și cuțitul se asează ca în fotografia de mai sus, important e să nu atingă fața de masă cât timp furculița și cuțitul au fost folosite. E normal să lași de mâncare, deoarece nu vrei să lași impresia că nu ai mai mâncat de  câte zile.

sursa foto

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *