Cusătura De Tip Raglan

Ce este distinct la acest tip de cusătură este faptul că mâneca porneşte direct de sub guler, nu de la umăr. Hainele croite după această tehnică au un aspect relativ nedefinit în zona umerilor. Găseşti  tricouri, bluze, cămăşi, chiar şi paltoane sau jachete construite cu ajutorul tehnicii Raglan.

Cusătura de tip Raglan

O bluză de tip Raglan, de exemplu, este foarte confortabilă şi permite mişcarea. De aceea, vei întâlni această cusătură la articole sportive sau casual. De multe ori la astfel de mâneci se optează şi pentru o culoare diferită de restul bluzei.

Tehnica Raglan este şi una mai simplu de realizat, şi de aceea, mulţi dintre cei care îşi confecţionează singuri articole vestimentare preferă să o folosească. Datorită simplităţii şi timpului redus de execuţie, se foloseşte şi la croşetarea puloverelor. La jachete este preferată deoarece oferă mai mult spaţiu şi mobilitate crescută.

Denumirea de Raglan vine de la FitzRoy James Henry Somerset, primul Baron Raglan, despre care se spune ca a purtat o haină cu o astfel de mânecă după ce şi-a pierdut mâna în Bătălia de la Waterloo.

Tu ai în garderobă articole vestimentare croite cu ajutorul acestei tehnici?

Sursa foto

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *