Un accesoriu care se încadrează pe mâna unui bărbat atât de timp de vară precum și iarnă este brățara din piele. Partea cea mai bună este că ai o varietate așa de mare încât o poți alege în funcție de personalitate. Dacă ne întoarcem în istorie, brățara era un indicator al bunăstării purtătorului. Azi, ea este considerată un accesoriu la modă, dar care se poate alege în funcție de stilul personal.
Singura restricție pe care aș vedea la brățara din piele este că nu o poți purta la o ținută business. În schimb nu te oprește nimic să o porți atunci când ești în oraș sau când nu ești nevoit să porți costum.
Înainte de a începe activitatea pe Stil Masculin am experimentat cu diverse brățări precum cele din metal sau plastic/cauciuc și în cele din urmă am rămas cu cele din piele pe care le port doar ocazional. Brățările clasice din metal pe care le vezi la majoritatea bărbaților nu mi se par speciale, pentru că nu vin cu nimic în plus. Adică nu te distingi de turmă.
Ele se găsesc într-o varietate mare de stiluri și texturi. Modelele pot varia de o simplă bucată de piele până la brățări care au accesorii metalice, fâși de piele, broderie, sfoară, se pot înfășura de mai multe ori pe mână, pot avea tăieturi sau pot fi împletite. Sistemul de închidere poate avea capse, șnururi, catarama, magneți. Din acest motiv brățările din piele le împart în următoarele categorii:
1) Brățara din piele clasică
Aici se încadrează brățările care sunt cât mai subțiri, simple și nuanțe de negru și maro. Pentru a avea o imagine mai clară am ales o brățară unisex din piele și oțel.
Sau brățara din piele și sfoară cerată.
2) Brățara de vară
Aceste brățări le recunoști după multitudinea de culori, mărgele, șnururi, sfori colorate, etc.
Brățara de mai sus o poți găsi aici.
Brățara de mai sus o poți găsi aici.
Brațara prietenie din piele și sforă cerată o poți găsi aici.
3) Brățara casual
Brățara casual ca nivel de eleganță se situează între cea clasică și cea de vară.
Astfel vei găsi:
a) brățări din piele împletită.
b) brățări din piele steampunk
c) curea reglabilă brățară din piele
4) Brățara lată din piele
Brățara lată de piele vine cu un avantaj celor cu încheietura subțire, ea adaugă greutate brațului. Dacă te gândești pe ce mână să o porți probabil te-ai gândit deja la mâna stângă. Mâna dreapta mi se pare mai potrivită deoarece în situațiile în care cunoaștem oameni noi, de obicei vine și o strângere de mână. Prin urmare, pe lângă strânsul puternic de mână, de ce să nu faci o impresie bună prin tonusul de masculinitate punând-o la vedere.
Astfel, vei găsi următoarele modele:
b) brățară cu perforații și inserții metalice
Ai opțiunea să o așezi pe mână cum dorești. Nu este o regulă anume. Ea se poate rotii în funcție de preferințe. De ex dacă ai o cataramă mare sau ai un detaliu pe sistemul de închidere, poți să le pui la vedere în partea exterioară a mâini. Dacă ești la prima brățară din piele alege un model simplu după care poți avansa la altele mai „complicate”.
Peste 300 de modele de brățări din piele vei găsi pe siteul bijuterii24
stiam!:p
buna, sunt in domeniu accesoriilor pentru doamne domnisoare si domni de aproximativ 8 ani si am putut sa observ schimbarile in preferintele oamenilor in tot acest timp. pot spune ca lucrurile handmade acum 8 ani erau cautate dar nu erau intitulate. oamenii cautau ce azi stim ca handmade , insa nu gandeau ca ar fi o categorie speciala pentru aceste lucruri. in trecut ce era lucrat de un individ , de un mester era cunoscut drept mestesugul lui.. palariile erau facute de un magazin specializat si tot asa. colierele facute de noi pe atunci imi pare rau sa zic dar nu aratau nici pe departe atat de bine cat arata azi insa erau mult mai apreciate drept ceva unic. pe atunci cine vedea o ata cu margele dragut insirate si cateva noduri creative(cu dificultate mica de realizare) era impresionat de alegerea margelelor.. de ideea de a le transpune in acel colier sau bratara . astazi avem coliere sau bratari sai alte categorii de bijuterii la care noi cu experienta noastra lucram considerabil dar publicul (poate dintr o efervescenta de tutoriale) considera imediat ce vede ideea ca o poate si reproduce. aici este o eroare a lumii moderne..ppot zice din experienta ca nu tot ce vezi poti face. sigur calea e deja mult mai simpla cand ai pusa pe masa ideea… sa iti vina ideea in primul rand e destul de dificil si se preteaza pentru mintile creeaive..deci da. ideile se fura industrial . dupa ce ai deja ideea sa pui in practiva sa merite efortul tau si sa iasa la calitatea la care ai gasit facut de altii care cu asta se ocupa si asta este domeniul lor este un efort foarte mare pe care in practica multi nu reusesc sa il faca. noi am invitat la atelierul ostru oferind uneltele necesare multor oameni care au considerat ca e usor..rzultatul a fost ca nici cu ndrumare nu au reusoit multe din modele sa le reproduca.