
Eden Park, unul dintre cele mai exclusiviste la nivel international, a deschis oficial primul sau magazin din Romania in Baneasa Shopping City, la parter, pe Fashion Street.

Eden Park a inaugurat primul magazin din Romania
Povestea brandului a inceput in 1987, atunci cand jucatorul de rugby Franck Mesnel, apartinand uneia dintre cele mai prestigioase echipe de rugby la nivel mondial, Le Racing Club de France, a decis sa isi transfere creativitatea si spiritul de invingator pentru crearea unui brand premium de imbracaminte, ale carui inspiratie si valori izvorasc din povestea sa reala.
Astfel, numele Eden Park vine de la numele stadionului din Auckland- Noua Zeelanda-, unde Frank Mesnel si echipa sa au castigat finala primei Cupe Mondiale in 1987, iar logo-ul brandului- papionul roz- a fost purtat de catre celebrul jucator in mod ironic la meciul castigator, pentru a contrasta cu duritatea jocului de rugby.
In acelasi timp, motto-urile originale ale lui Mesnel, “eleganta in joc” si “excentricitate in rigoare” s-au transformat in identitatea brand-ului Eden Park. Fiecare piesa pastreaza principiile autentice de a fi elegant, original si de a avea o poveste. Astazi, Eden Park a creat un stil unic, recunoscut international, care se face remarcat atat prin logo, cat si prin identitatea grafica si culorile hainelor.

Designul pieselor sunt atent create, iar culorile emblematice -albastru marin si roz, bleu si alb- sunt permanent prezente in toate colectiile, inca de la aparitia brand-ului. Evenimentul inaugural Eden Park a reunit reprezentanti ai Federatiei Romane de Rugby, ai Ambasadei Frantei in Romania, ai presei si ai showbiz-ului.
Invitatii au pastruns in universul Eden Park atat prin povestea brandului, cat si prin integrarea celor mai importante momente din istoria sa si din meciul castigator care a inspirat crearea acestuia, in designul magazinului, prin pozele incastrate in pereti.
Cum ți se pare acest brand ?
Paradigma sub care trăim este cea a modei, aparentelor și a superficialitatii. Mărcile sunt, în opinia mea, atât cauza și efectul: marile companii fac totul pentru a ne face să credem că produsul lor este aceasta sau aia, cu siguranță. Numai ca o mare majoritate a populației este păcălita, crezând in universul creat în jurul produselor, in defavoarea fondului, a calitatii, si a valorilor. Majoritatea cedeze la ispita sirenelor de larg consum: cumpărând branduri, ei doresc să-si insuseasca obiectul nu pentru calitate sa, ci pentru statutul social care acesta il conferă. Pentru că în cele din urmă, un brand este o cutie de statutul social pe rafturile nenumaratelor magazine.