
Vreau să încep articolul cu o lecţie de istorie despre bărbatul și bijuteriile. În antichitate bijuteriile erau folosite la prezentarea scenelor mitologice, iar în timpul evului mediu acestea erau purtate doar de către nobilime. Erau făcute din material preţioase(aur sau argint) şi pietrescumpe, fiind atât în atenţia femeilor cât şi a bărbaţilor. De-a lungul vremii utilitatea bijuteriilor s-a pierdut, dar a rămas capacitatea lor de a înfrumuseţa.
Epopeea “Bărbatul și bijuteriile”
În ziua de astăzi, în special în România, dacă un bărbat îşi permite să iasă pe stradă îmbrăcat cu stil este privit ciudat, dar dacă îndrăzneşte să poarte şi un inel, déjà este un proscris al societăţii, o imagine aparte în mediul urban. Se prea poate ca mulţi să se fi ciocnit cu asemenea reacţii când au ieşit din cotidian, atunci când au înlocuit culorile mate, şterse, când au ieşi din sfera griului şi a negrului.
Un fenomen asemănătorpe care l-am trăit pe pielea mea este momentul în care am fost mustrat de către o persoană din consiliul de administraţie al şcolii pentru felul în care mă îmbrac, fiind indecent, şi pentru faptul că nu eram conştient că bărbaţii nu au dreptul de a purta bijuterii.
Tendinţa unei persoane de a fi preocupată de bijuterii nu ar trebui stigmatizată atâta timp cât acest fapt contribuie la dezvoltarea unui stil vestimentar propriu, la definirea sa ca persoană în cercul social. O brăţară din lapis-lazzuli, peruzea sau malachit cu charmuri argintii completează de minune o cămaşă cu dungi albe şi verzi sau royal blue.
Reguli când vine vorba de podoabele masculine:
- Niciodată nu alătură două metale de culori diferite, de exemplu nu purta niciodată aur cu argint, chiar dacă brandurile cunoscute au început să creeze asemenea obiecte. Nu exagere! 2 inele si verigheta (daca esti casatorit) sau 3 daca nu ai făcut încă acest pas sunt îndeajuns.
- Nu te feri să porţi pietre semipreţioase sau preţioase, da, ŞI BĂRBAŢII AU DREPTUL!
- Un inel pe degetul mic nu te face să te încadrezi într-o anumită minoritate, după cum ar crede unii aşa că nu te sfii.
- Încearcă să renunţi la modelele obişnuite şi folosite de toată lumea, acelea pe care le găseşti pe mai toate tarabele de lângă atracţiile turistice.

Reprezentanţi ai stilului masculin, demn de urmat, care nu s-au ferit să-şi completeze ţinutele cu asemenea accesorii sunt Lino Ieluzzi, Gianni Fontana, Johnny Depp sau mai tânărul Mariano di Vaio.
Încearcă alături de brăţări şi inele să-ţi conturezi stilul cu o pereche de butoni. Un ac de cravată te va scoate întotdeauna în evidenţă, iar un ceas de buzunar îţi va desăvârşi ţinuta.
Ţine minte, de la Oscar Wilde, Frank Sinatra sau istoricul Neagu Djuvara până la Alteţa Sa Regală Prinţul Charles al Marii Britanii nici unul dintre ei nu s-a ferit să poarte bijuterii.
Cum crezi că ar trebui să poarte bărbatul bijuteriile?
Epopeea lui LIM.
Poate lămuri simţurile „sensibile”. O carte de recomandat.
Interesant text. Multumim pentru recomandare.