Eșarfele masculine au o istorie care exista de peste 2000 de ani, care au apărut din necesitate, pentru protecția gâtului, a pieptului, devenind un accesoriu cu stil.
Sezonul rece își face simțită prezența pe zi ce trece, iar chiar dacă unii bărbații consideră că sunt puternici în fața „capriciilor” vremii, alții se aleg cu o răceală de toată frumusețea. Un aliat este purtarea unei eșarfe, fiind un accesoriu care nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunui bărbat indiferent de sezon, dar și a unui fular.
Eșarfele masculine
Eșarfa își face simțită prezentă în diferite dimensiuni variind de la 130 – 200 cm lungime iar lățimea ei fiind cuprinsă între 15 – 30 cm, fiind purtată în jurul gâtului, în diverse moduri și legate în diferite tipuri de norduri.
Eșarfele sunt confecționate dintr-o paletă largă de țesături, ele diferențiindu-se în funcție de sezonul în care sunt purtate. Acestea pot fi realizate din cașmir, lână, bumbac sau fibre sintetice – care sunt destinate sezonului rece, dar și din in, mătase – material ușor, vaporos, pentru sezonul cald.
Aici eșarfa de mătase este una controversată considerându-se ca fiind destinată femeilor. Regina Victoria a promovat eșarfele atât în rândul femeilor precum și a bărbaților. În funcție de material și nod era indicat statutul social al purtătorului.
Printre primii bărbați care au purtat eșarfe de mătase albe au fost și piloții de avione. Ea având un rol practic acela de al proteja pe pilot de uleiul aruncat de elice.
Linia dintre o eșarfă masculină și una feminină este foarte fină. Adevărat este că la secțiunea accesorii bărbații aceastea lipsesc cu desăvârșire.
Indiferent de modelul ales, bărbatul ar trebui să își asume alegerea făcută fie că e vorba de o nuanță deschisă sau un imprimeu mai deosebit.
Dar totul nu se oprește în momentul când te-ai ales cu o eșarfă bună.
După achiziționarea ei își face simțită prezența gândul cum va fi purtată… și ajunge în unele cazuri să fie aruncată pe un raft din dulap. Cel mai simplu mod de a purta o eșarfă este acela de a înfășura o dată sau de două ori în jurul gâtului, dar ea trebuie să insufle și un aer șarmant printr-o lejeritate controlată.
Un nod de stil masculin, dar și clasic este nodul ascot, un nod de altfel printre cele mai cunoscute. Ușor de realizat, singura atenție ecare trebuie acordată pentru al pune în valoare este potrivirea cât de strâmt să fie realizat. Un alt nod este nodul „fals”, cu un aspect mai sofisticat. Există și un model european de realizare a nodului, aici făcându-se remarcat nodul „parizian” un nod ce dă o notă de rafinament, dar care nu este recomandat eșarfelor din teșături groase.
Eșarfa este un accesoriu care te poate ajuta să dai frâu liber imaginației prin modul de purtare, în inventarea de noi modele de noduri, dar această îndrăzneală te poate duce la încălcarea unor regului, care mai întâi trebuie stăpânite.
Vei alege eșarfele masculine?