Timpurile se schimbă, iar odată cu ele și moda. Gențile de mână nu au fost mereu prima alegere a domnilor, însă în prezent sunt un accesoriu ce merită atenția noastră, deoarece dau un plus de stil, definitivează o ținută, exprimă personalitatea purtatorului și în ultimul rând, sunt foarte utile. Cea mai veche geantă de mână descoperită datează de acum 5000 de ani, dar ele au prins popularite ca accesoriu feminin la începutul secolului XIX , fiind în anii ’70 inspirație pentru primii designeri ce au lansat acest trend și în moda masculină.
Geanta de mana barbateasca
Însă cu toate acestea, cel ce a atras atenția asupra acestui accesoriu masculin este personajul Joey din sitcomul “Friends”, interpetat de Matt LeBlanc, în episodul “The One With Joey’s Bag” difuzat pe micile ecrane în anul 1999. Acesta a fost momentul în care geanta masculină de mână a fost introdusă unui auditoriu mai larg decât cel format din connasseuri ai modei.
În ciuda criticilor și a părerilor că geanta ar trebuii să rămână un accesoriu strict feminin, concepția s-a schimbat într-un final. A fost nevoie de mai bine de 10 ani de la lansarea episodului din “Friends” ca domnii din întreaga lumea să își schimbe concepția despre acest accesoriu “feminin”, acceptând astfel geanta de mână în garderoba lor și găsindu-i utilitatea în viata de zi cu zi.
De la documente și laptop, la schimbul pentru sala de sport sau pentru o întâlnire formală (mai multe despre împăturirea hainelor corespunzător gasiți aici) , genta de mana își găsește cu adevarat intrebuintarea in viata cotidiană.
Cum sa ne alegem o geanta de mana barbateasca ?
Acum că ne-am lămurit despre întrebuințarea, caracteristicile și istoria acestui accesoriu masculin, cum ne alegem o geantă de mână? În scopul acestui demers putem lua în calcul câteva idei după care să ne ghidăm în căutarea genții perfecte.
1.Urmărește funcționalitatea înaintea aspectului. O geanta de mana barbateasca nu trebuie să aibe curele și capse decât dacă acestea sunt necesare. Sutele de “buzunarase” exterioare nu prezintă nici ele un avantaj. Keep it simple!
2. Compartimentarea interioară. Acest aspect este foarte important, căci geanta trebuie să se adapteze cerințelor dumneavoastră, nu voi să vă adaptați genții doar pentru că arată “mișto”. Urmăriți să aibă compartimente ce va deservesc în scopurile zilnice. Dacă folosiți un laptop, căutați să posede un buzunar special, sau măcar unul pe mijloc ce să ferească laptopul de un eventual șoc accidental.
3.Culoarea si materialul. Din punct de vedere cromatic încercați să vă achiziționati o geantă care sa se potrivească cu garderoba pe care o aveti. Negrul și maroul sunt cele mai bune alegeri pentru început. Dacă optați pentru un material textil, impermeabilitatea materialului nu reprezintă decât un bonus, deoarece mărește durata de viață a genții și vă protejează conținutul de impedimentele vremii, iar dacă optati pentru piele, unele tipuri de piele sunt mai flexibile și mai ușoare, dar în același timp nu la fel de rezistente față de cele mai groase, rigide dar și grele tipuri de piele. Exemplu: pielea de oaie(moale) vs. pielea de vițel(rigida).
Cum îți alegi geanta de mana barbateasca?