Piața accesoriilor care măsoară timpul este din ce în ce mai variată și Ingersoll ceasul și-a făcut intrarea. Asta înseamnă că sunt produse pentru fiecare tip de consumator și buget. Apreciez brand-urile care au un cuvânt de spus în nișa lor, dar și cele care și-au clădit o fundație solidă prin inovație, dar și produse apreciate de utilizatori.
Prima impresie când am văzut acest ceas mi s-a părut că seamănă cu alte ceasuri care s-au inspirat din aviație. Chiar dacă numele nu îți spune nimic Ingersoll a fost fondat în America în 1892 datorită celor doi frați Robert și Charles Ingersoll . Se spune că Ingersoll a fost printre primele companii care au creat o linie automată de producție pentru ceasuri.
Ingersoll ceasul de 1 dolar care a făcut istorie
Unul dintre cele mai vândute modele a fost Dollar Watch care costa 1$ și reprezenta salariul pe zi. De la începuturi cei doi frați au vrut să creeze un ceas cu un raport calitate preț foarte echilibrat. După aproape 20 de ani de când a intrat Dollar Watch-ul pe piață s-au vândut în jur de 40 milioane de exemplare.
După achiziția a două fabrici de ceasuri Ingersoll producea în jur de 16.000 de unități pe zi în 10 modele diferite. La câțiva ani distanță ei au început să creeze primul ceas luminos la întuneric Radiolite. Tot ei au creat primul ceas în colaborare cu forțele armate care au cerut să schimbe clasicul ceas de buzunar în unul de mână. La sfârșitului primului război mondial, veteranii au început să poarte aceste ceasuri deși civilii au fost reticienți la această idee.
Practic au luat un ceas de buzunar pe care l-au adaptat cu ajutorul unei curele din piele pentru încheietură.
Ingersoll au lansat un model, care nu este pe placul meu, în colaborare cu Walt Disney și anume ceasul Mickey Mouse. Asta se întâmpla în 1933. Instant l-am asociat cu personajul Robert Langdon, care purta un astfel de ceas, din cartea Înger și Demon a lui Dan Brown. Peste 5 milioane de ceasuri s-au vândut în 15 ani de la producerea primului model.
Din punct de vedere al manufacturii majoritatea carcaselor sunt din oțel inoxidabil iar geamul este din cristal mineral. Ceasurile Ingersoll le vei găsi cu brățări metalice, curele din piele sau textil. O parte dintre ceasuri au curelele din piele de manufactură de la Horween.
În colecțiile actuale au luat modele clasice și le-au adaptat stilului modern având în vedere că sunt mulți bărbații care își doresc ceasuri mari. Din punct de vedere al acestui aspect trebuie să precizez că și ceasul trebuie să fie proporțional cu încheietura. Aceste ceasuri sunt realizate în stilurile Clasic, Vintage, Open-Heart și Skeleton.
Fiecare ceas vine într-o cutie de lemn și cu un card de garanție care este din metal.
În prezent Ingersoll este deținut de firma britanică Zeon Watches care face parte din grupul de investiții Herald Group. Manufactura ceasurilor Ingersoll se face în Asia și mecanismele folosite sunt japoneze. Majoritatea modelelor fac referire la cei 2 fondatori, zonele unde au avut magazine sau diverși angajați cheie.
Un aspect foarte important legat de Ingersoll este că au garanție pe viață la mecanisme. Prima revizie se face la 2 ani, iar după, o dată pe an. Watch Shop sunt singurii importatori oficial și service autorizat Ingersoll din România. Acestea se pot proba în showroom-ul Watch Shop la adresa: B-dul Banu Manta nr. 60, sector 1, Bucuresti, tel 0372.173.699
Cum ți se pare ceasul Ingersoll ?