Malagamba Bucurestiului IV a avut loc la Frizeria Brici, din Calea Floreasca 111-113. Brici este o frizerie si bar, cu un stoc masiv de servicii de calitate si alcool tare pentru clientii care vor sa arate si sa se simta speciali.
Proiectul vrea sa renască curentul malagambist al perioadei interbelice prin stilul vestimentar tipic întâlnirilor de sâmbătă seara lansate de celebrul Sergiu Malagamba, in conjunctura schimbarilor produse in societatea romanesca de atunci si acum.
Malagamba Bucurestiului IV
Sergiu Malagamba era un icon din Republica Moldova si Romania interbelica, prin stilul sau deosebit si prin faptul ca a introdus muzica de jazz in lumea culturala a vremii. Malagamba avea un stil vestimentar unic, era un trendsetter, un boem bulevardier carismatic. Acesta a fost imitat de tinerii bucuresteni, care doreau sa traiasca si gandeasca liber. Constantin Tanase i-a lansat chiar un celebru cuplet si dans numit Malagamba, iar apoi, marele jazz-ist Jonny Raducanu, i-a adus omagii in concertele sale, care transcedinchistata perioada comunista.
Acest curent îndrăzneț si liber, a fost afectat de regimul Antonescu prin închiderea lui Malagamba in ’42 intr-un centru de reeducare. Faptul a declanșat o revoluție spontana a elevilor din liceele bucureștene, care au protestat public pe Calea Victoriei.
S.T.U.P a reușit sa renască trend-ul Malagamba, relansând in trecut si continuând sa facă acest lucru, curentul dandy-ului bucureștean, boem, fantezist, poetic, provocând prin promovarea esteticii frumosului in lumea culturala, si nu numai. Intr-o Romanie post-decembrista, in care moda masculina este sufocata de o „uniformizare” a brandurilor transnationale, proiectul expune un barbat cu identitate, cu un stil vestimentar original si unic.
Fotografiile poarta semnatura artistului – The Storyalist iar clipul de prezentare a fost realizat de regizorul Alex Vlad.
Cine a mai fost la Malagamba Bucurestiului IV ?