Călcatul Hainelor

Partea cu călcatul hainelor am învăţat-o acum câțiva ani de la o tipă care venea în vizită destul de des pe la foști mei colegii mei de apartament. Mi-a pus din senin întrebarea: se întâmplă să ieși din casă cu haine şifonate pe tine? Bineînţeles am ignorat-o pe moment, dar mi-am pus multe semne de întrebare în aceea seara. Am decis ca, începând de ziua următoare, să iau acţiune.

ghid pentru călcatul hainelor

Ceea ce de multe ori văd pe stradă şi este foarte deranjat mai ales pentru femei, sunt bărbaţi care nu ştiu să aibă grijă de imaginea lor. De câte ori te-ai uitat când ai luat ceva pe tine să nu fie şifonat?

Te-ai gândit că atunci când abordezi o femeie, te-a scanat din cap până-n picioare în câteva secunde, apoi te respinge din simplul motiv că nu acorzi destulă atenţie felului în care arăţi? Te-ai gândit ce impact puternic va avea dacă, de acum-încolo toate hainele ce le vei purta pe tine vor fi bine călcate?

Te invit să citeşti paşii pe care îi poți urma pentru o călcare rapidă şi eficientă:

Pentru a avea un aspect mai curat şi mai îngrijit, este foarte important să înveţi să calci corect hainele.

Nu este de ajuns să ştii câteva reguli de bază. Nu sunt două tipuri diferite de haine sau de material care să se calce la fel.

Înainte de a începe

Ai nevoie de o masă de călcat, fier de călcat și spray apret sau o sticlă de apă.

Cablul de la fierul de călcat trebuie să fie destul de lung pentru a avea spaţiu de manevră. Așadar, poziţionează masa de călcat cât mai aproape de priză sau foloseşte-te de un prelungitor. În continuare poți vedea câteva lecții de călcat haine:

Cămaşa

Pasul 1

Va costitui un avantaj dacă poţi lua cămaşa de pe sfoară cât timp este apoape uscată. Dacă nu, tot ce ai de făcut, este să aplici spray-ul apret. Acesta te va ajuta în lupta cu părţile şifonate.

Pasul 2

Verifică nivelul de apă din fierul de călcat şi mai adaugă dacă este nevoie. Pune-l în priză, setează-l în funcţie de eticheta de pe cămaşă, apoi aşteaptă câteva minute pentru a se încălzi.

Uită-te în interiorul cămăşii şi fă-ţi setările de pe fierul de călcat conform instrucțiunilor de pe etichetă. Dacă e din poliester este bine să o calci la o temperatură mai scăzută decât cea din bumbac (pentru a preveni arsurile).

Pasul 3

Aplică spray-ul apret pentru a pregăti cămaşa pentru călcat. Dacă nu ai așa ceva, folosește-te de sticla de apă și pentru a stropi cămașa. Când aplici spray-ul trebuie să fii atent la guler, mâneci şi partea din faţă a cămăşii pentru a lăsa conţinut apretului să intre în material înainte de a începe călcatul hainelor.

Pasul 4

Începe prin a călca gulerul poziţionând cămaşa pe partea mai îngustă a mesei de călcat. Gulerul se calcă doar pe partea interioară.

Apasă în zona umerilor şi coboară în jos pe mâneci până ajungi la manşete. Desfă butonul de la manşetă şi calcă pe interior, apoi pe exterior. Roteşte fierul de călcat şi urcă înapoi spre umeri.

Pasul 5

Când calci corpul cămăşii, începe de la umeri şi continuă înspre partea inferioară. Începe cu partea dreaptă a corpului după care treci pe partea stângă.

După călcare, pune cămaşa pe umeraş pentru a preveni şifonarea.

Costumul

Pantalonii

Verifică eticheta pantalonilor pentru a vedea la ce temperatură trebuie fixat fierul de călcat. Dacă pantalonii sunt de lână, pune un prosop moale peste ei astfel încât să nu se strice materialul. Începe prin a călca talia pantalonilor pe interior.

Scoate buzunarele de la spate în afară și calcă-le. Calcă partea din spate a pantalonilor, apoi introdu buzunarele înăuntru. Fă aceiași pași pentru partea din față a pantalonilor.

Întinde ambele picioare ale pantalonilor astfel încăt să fie unul peste altul. Ridică-l pe cel de deasupra pentru a călca interiorul celui de dedesubt. Apoi, pune-l la loc, întoarce pantalonii invers și calcă exteriorul piciorului de deasupra.

Apoi întoarce-i invers și repetă procesul: de data aceasta, piciorul de deasupra a devenit piciorul de dedesubt și invers.

Urmărind şi învăţând aceşti paşi, vei învăţa să porţi de fiecare dată haine călcate pe tine, fără să mai trebuiască să depinzi de mama sau prietena ta. Pune-ţi întrebarea: dacă ești genul care călătoreşte mult şi ai o prezentare de făcut în alt oraş ce vei prefera? Să mergi cu cămaşa şifonată sau să înveţi TU cum se calcă?

Presupun că după acest material vei devi expert în călcatul hainelor

sursa foto : oneinchpunch.net

Related Posts

8 thoughts on “Mic ghid pentru călcatul hainelor în 2022

  1. omucu spune:

    pentru mine e mai scurt ghidul:
    „Mic ghid pentru calcatul hainelor: Da-le la mama!”

  2. Laci spune:

    :)) Pana la ce varsta? Poate mai este cineva interesat ce acest ghid

  3. Seremi spune:

    Omcu….pariez ca mama ta iti calca camasile cu dunga pe maneca, nu are rabdare sa le faca calumea.

    Arati ca un ospatar daca am dreptate :((

    1. Recomand fier de calcat FARA FIR. Este ieftin, sta intr.un DOC si il ridici calci…cat intorci camasa..il lasi inapoi in Doc. Ai scapat de fir si esti liber sa l misti asa cum vrei.

    2. Exista de la LENOR parca…o apa care contine putin apret. Se pune in fierul de calcat , le pastreaza culoare si le protejeaza tesatura.

    3. Nu stiu daca am citit mai sus , hainele se calca pe dos.

    SI REGULA DE AUR

    La tricouri camasi si tot cu maneca nu se calca niciodata cu dunga pe maneca !!!

  4. Laci spune:

    @Seremi. Omucu se descurca nu cazul sa-i dai explicatii.

    A introdus putin umor in comentariu.

  5. john spune:

    DIN PACATE esti pe dinafara cu calcatul. ai ales calcat homemade nu profesionisti in acesta meserie. NU se calca gulerul pe dinafara !!! sau poate iti place sa luceasca de la apret hahaha se vede ca esti un snob. sa fi facut un articol beton cu asa ceva

  6. Laci spune:

    @ John

    Daca esti asa mare expert de ce nu-mi dai niste sfaturi?

    Despre snob, te-ai trezit si tu sa arunci cu ceva ce ai avut in arsenalul tau „bogat”.

    1. maria spune:

      Buna ziua. Stiu ca articolul este vechi de trei ani, insa as dori, cu voia dvs, sa aduc o mica adaugire: gulerele camasilor nu se calca niciodata pe interior, pe partea ce vine in contact cu gatul. Devin lucioase, in timp se ingalbenesc si arata oribil. Doar pe partea exterioara, cea care ramane ascunsa privirii.
      Si inca ceva: chiar daca preferati camasile cu dunga la maneca, este complet inestetic sa prelungiti acea dunga si pe manșeta. Manseta se calca la interior, spre deosebire de guler si se formeaza rotunda din fier. Trebuie experienta, ce sa mai. Multumesc

  7. Gabriel spune:

    Pantalonii, in functie de felul in care sint cusuti pe laterale si grosimea materialului, nu pot fi calcati pe fata pe partea laterala deoarece se imprima de pe dosul pantalonilor materialul acela ce depaseste cusatura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *