
Nodul de cravată Eldredge a fost inventat un bărbat care se plictisea teribil. Pentru un pasionat de drag racing care este nevoit să poarte cravată la jobul de instructor tehnic acest nod a fost soluția înlocuirii monotoniei utilizării zilnice a nodului four in hand.
După un timp pentru mulți dintre noi efectuarea nodului la cravata devine o actiune automata, Jeffrey însă nu s-a mulțumit cu asta, iar în plus față de noi a început să experimenteze, în felul acesta a “inventat” nodul care îi poartă numele. Jeffrey Eldredge NU este un fashion guru, este un ITst de 28 de ani din Salt Lake City care a avut curajul și talentul de a veni cu ceva frumos și original iar pentru asta îi mulțumim.
Nodul de cravată Eldredge
View this post on Instagram
Not your average knot Nodul de cravată Eldredge
Acest nod este unul din armele secrete din arsenalul oricarui barbat cu stil. Vine ca o completare a batistei, a butonilor de la cămașă si a șosetelor multicolore. Dacă se face un contrast “deștept” prin asortarea cu o cămașă monocoloră acesta poate oferi, pe lângă nota de exuberanță pe care o aduce tinutei, și o certitudine a ieșirii în evidență, dacă ne dorim acest lucru și dacă contextul ne permite. Limitarea de folosire a nodului este de ordine contextuală. Sunt unele situații când este bine să evităm folosirea lui:
- când vine vorba de un eveniment în care expunerea nodului ar putea lua din atenție în defavoarea altei persoane care trebuie în contextul respectiv să iașă în evidență din rândul celorlalți. Exemplul cel mai clar este în cazul nunților, folosirea nodului poate lua din atenția care trebuie acordată mirelui. Ca prieteni în semn de respect trebuie sa ținem cont de acest lucru.
- în cazul evenimentelor unde este necesară adoptarea unei atitudini sobre. E mai greu să pari sobru cu un nod eldgredge viu colorat la gât.
- Nu în ultimul rând, o greșeală des întâlnită a barbaților din România este “eclipsarea șefului”. Una din legile fundamentale ale ascensiunii noastre în societate este în prima faza să nu strălucim mai mult ca superiorii noștri. Acest lucru poate fi interpretat ca un act ofensiv și poate genera repercusiuni negative asupra noastră. Deci trebuie să avem grijă.
Ca regulă generală trebuie făcută diferența dintre distractie și festivitate pe de-o parte iar jobul și businessul pe cealaltă. Pentru a ajunge să încălcam regulile trebuie mai întâi să le cunoaștem.
Ai purta nodul de cravată Eldredge ?
Interesant postul si cred ca este printre primele care le citesc despre acest nod in Romania.
Folosesc acest nod de >1 an de zile, oricat de des am ocazia(as spune zilnic).
Mi se pare un detaliu rafinat, vizibil si usor de apreciat de catre restul lumii.
Sunt de acord cu 75% din continutul acestui post, si ca sa fiu mai precis, cu primele 3 parti.
Trec cu vederea situatia unui eveniment(si aici as include doar nunta), unde acolo ai dreptate ca atentia trebuie acordata asupra altei persoane care de obicei iti este apropiata si nu vrei sa o eclipsezi, insa in celelalte doua cazuri-de exemplu un eveniment sobru poti opta pentru o culoare inchisa, avand in vederea natura evenimentului; Sunt in totalitate impotriva ultimei parti a acestui post care in opinia mea incurajeaza la inferioritate, neincredere in sine…
Nu este vina celui care se imbraca bine, cu gust, de faptul ca persoana caruia i se subordoneaza la locul de munca se imbraca mai putin bine si eventual se simte ofensata de acest lucru. Dar aceasta este mentalitatea romanilor, sa tinem intotdeauna cont de parerea celuilalt, sa avem grija sa nu suparam pe ceilalti. Si fac aceasta afirmatie datorita faptului ca am fost intr-o situatie asemanatoare oarecum, aici si in alta tara. Asa se intampla in Romania insa nu si in restul tarilor unde exista o mentalitate la un nivel mult superior celei din tara noastra, insa banuiesc ca esti constient de acest lucru.
Deasemenea, gasesc aceasta parte a postului in contradictie cu alte posturi care iti apartin prin care incurajezi ca fiecare individ sa se imbrace cum simte, sa fie increzator in sine eventual sa ignore comentariile si situatiile de acest gen, in cazul in care acestea isi fac aparitia.
In final vreau sa te felicit pentru site, te-as felicita si pentru carte insa nu am avut ocazia sa o cumpar inca.
Numai bine!
Salut Ovidiu.
Articolul e scris de mine, ma bucur si il felicit pe Laci pentru ca a creat aceasta platforma unde sa putem discuta liber noi cei care dorim sa ne imbunatatim educatia in ceea ce numim stil masculin. Te felicit pentru utilizarea nodului care imi este si mie foarte drag, investitia in acel minut in plus pe care il alocam dimineata, pe parcursul zilei se pot transforma intr-un atu.
Precizez faptul ca cele scrise de mine sunt strict observatii personale, in nici un caz reguli de urmat cu strictete ci mai mult un ghid de recomandari. Legat de ce ai scris am cateva remarci de facut.
Cuvantul sorbu prin definitie reprezinta pastrarea unei anumite masuri, cuvintele moderatie si cumpatare imi vin in minte. Multi au descris nodul ca fiind exuberant si excesiv, ori aceste caracteristici nu sunt compatibile cu sobrietatea. Pentru tine care il utilizezi des, intr-un cadru sobru (cum ai si zis folosind o cravata de culoare inchisa) nu ar avea acelasi impact negativ cum ar fi in cazul in care l-as utiliza eu sau altcineva.
Legat de ultima parte iti pot da una din cele 48 de reguli ale puterii, care este de altfel si prima regula cu cea mai importanta „Never outshine the Master” (dintr-o carte scrisa de Robert Greene pe care o recomand cu caldura). Exceptie de la regula face sigur cazul in care Maestrul este slabit iar tu stii sigur ca in momentul in care actionezi si il „eclipsezi” el nu se va mai putea ridica, pentru ca daca se ridica se aplica regula in stilul Alexandru Lapusneanul („de ma voi scula pre multi am sa popesc si eu”). Parerile altora sunt mai putin importante, de acord insa parerile „sefului” in cazul de fata sunt extrem de importante, pentru ca ele pot face diferenta intre „maine stai acasa si tu cu familia ca e ziua ta” sau „am nevoie sa vii si Sambata la birou”.
Iti multumesc pentru comment.
– „Don’t only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the divine.” Ludwig van Beethoven