În trecut când nu știam ce înseamnă să pui o haină decentă cu stil pe tine, aveam situații în care trebuia să mai fac și nodul la cravată. De fiecare dată apelam la un ajutor să îmi facă acel nod de cravată fie că era vorba de părinți, vânzătoarea din magazinul de cravate sau prieteni. Între timp a început să îmi placă să port cravată din ce în ce mai des și numărul lor a crescut considerabil. Dacă găseam pe cineva să îmi facă nod la cravată, o lăsam așa deși nu era un lucru prea sănătos pentru cravată deoarece după fiecare purtare ea are nevoie de o perioadă de repaus și bineînțeles fără să fie legată.
Nodul la cravată – un lucru util pentru bărbat
Azi printr-o simplă căutare pe internet folosind cuvintele cheie: „nod cravată” sau „tie knot” vei găsi foarte multe informații despre cum să îți faci nodul la cravată. Este adevărat că nu îți va ieși din prima, dar repetiția este mama învățării. Îți garantez că în mai puțin de o oră vei învăța cum să faci un nod la cravată.
Dacă obișnuiești să porți și nu știi cum se face un nod sunt dezamăgit. Nu rezonez cu acei bărbați care consideră că e obligația femeii să știe să facă nod la cravată de parca ea ar purta acest accesoriu. În aceași categorie intră și bărbații care nu știu să își aleagă o cravată.
De ce acest articol despre nodul la cravată
Acum câteva luni primesc un telefon de la un fost coleg de facultate în jur de ora 22:30 să mă roage să-i fac un nod de cravată. Ajunge pe la mine la 11:00 și îi fac nodul la cravată. După mai multe încercări mi-a fost imposibil deoarece cravata nu avea ținută. Era toată șifonată și nu am reușit să o aduc la forma inițială. Am aflat că a dat pe ea 170 de lei. I-am sugerat să își recupereze banii pe ea și i-am împrumutat una dintre cravatele de la The Urban Ties.
În cele din urmă îl întreb care era graba. Radu, colegul de facultate, era naș a doua zi la nuntă și nu știa să facă un nod la cravată.
A doua zi trebuia să mă prezint la nunta celui mai bun prieten. În timp ce parcam mașina, nașul și nașa lui erau ca doi copii sperianți cu ceva „material” în mână. De fapt, nu știau cum să pună cravata și ce să facă cu batista de buzunar. Era un set. Bineînțeles i-am ajutat și pe ei și le-am recomandat să renunțe la batista de buzunar.
Acasă la mire, am mai făcut două noduri: cel al sărbătoritului și al unui invitat. Între timp, un alt invitat cerea o cravată împrumut pentru că nu a reușit să își cumpere una. Atunci mi-am dat seama că trebuia să aduc câteva cravate cu mine pentru a salva situația.
Imaginează-ți că nu-l puteam ajuta pe Radu, pe acel naș, pe invitat și pe mire. Soluția este să pui mâna și să înveți cum se face nodul la cravată.
Ce situații similare ai mai întâlnit?
sursa foto: The Bespoke Dudes
cineva spunea ca: unul din cele trei deprinderi care definesc un barbat modern, veritabil, este sa stie sa-si faca nod la cravata, oricand, la orice ora, si noaptea, daca e trezit brusc din somn. O alta situatie, poate la fel de penibila este atunci cand unii isi incropesc un fel de nod la cravata, (sau roaga pe cineva sa i-l faca) si apoi tine/poarta cravata asa innodata cu saptamanile, pana se acumuleaza jegul de trei degete pe ea. Cazul e frecvent mai ales la cei ''obligati'' sa poarte cravata (ca subsemnatu'), nu indic profesiile. Cred ca, decat asa, mai bine sa ''drenajeze'' pe cineva de cate ori este nevoie, sau sa invete sa-si faca nod, asa cum poate, totusi acest accesoriu elegant merita sa fie purtat cu respect fata de sine. (si inca ceva dl. Laci, ai putea face un efort sa ma deblochezi pe fb, doar nu ti-am luat eu boi de la caruta, sau cel putin, nu mai mult decat altii. multumesc)
Care erau celelalte doua deprinderi obligatorii?
Eu am invatat sa fac nod la cravata in timpul stagiului militar, acolo purtam tinuta la care era obligatorie cravata si defiecare data ca intre colegi ne desfaceam cravatele cand nu eram atenti sau cand o dadeam jos de la gat si-o agatam Iin cuier ; iar cand tr sa plec in misiune aveam la dispozitie 5 min sa fiu echipat si asa am invatat sa fac nod la cravata foarte rapid .