Puterea Feedback-Ului

Puterea feedback-ului este mult mai mare decât îți poți imagina. Ce este feedback-ul? Dicționarul Cambridge îl definește ca fiind un răspuns, informație sau opinie despre ceva. În cazul nostru, pe StilMasculin acel “ceva” reprezintă stilul vestimentar împreună cu îngrijirea corporală.

Ce ar trebui să știi despre puterea feedback-ului

Care este rolul feedback-ului (aici)? Un feedback formulat corect are drept scop lămurirea individului care îl solicita cu privire la alegerea vestimentară făcută. Feedback-ul este constructiv numai atunci când face referire la decizia luată de acea persoană, din punct de vedere vestimentar, și nu la persoana în sine.

Prin acordarea unui feedback nu trebuie să lauzi nici să aduci obiecții, așa că ai grijă la exprimare: E diferență mare între: „ Nu ști să asortezi culorile, trebuie întotdeauna să ai pantofi maro pentru curea maro, mai citește și tu câte ceva pe net!” și : „ La ținuta business încălțămintea se asortează cu cureaua” .

Este imperios să folosim diplomația în formularea unui feedback, fie el pozitiv sau negativ. Dacă e pozitiv, poate nu simți neparat nevoia să te apropii de persoana căreia ii dai feedback.

Doar îți exprimi opinia, deci folosește-te de diplomație în exprimare, iar dacă e negativ, nu e necesar ca acea persoană să te urască pentru feedback, vrei să o faci să înțeleagă faptul că vrei să ajuți, chiar dacă e o metoda mai dureroasă, e eficientă.

Drept exemplu, daca femeia pe care o iubești îți spune că vara se poartă culorile deschise, văzând că obișnuiești să te îmbraci în negru, cu siguranță urmatoarea dată când vă întâlniți vei alege o ținută cu culori deschise, fără să te superi, pentru că ai primit un feedback negativ, formulat corect, la care se adaugă și motivația emoțională.

De ceva timp, pe pagina de Facebook – StilMasculin sunt publicate poze de la cititori în care se solicită feedback, în vederea îmbunătățirii stilului vestimentar. Ține cont de ce am scris mai sus dacă vrei să ajuți persoana în cauză și vrei să îi acorzi feedback. În plus, ține minte DE CE este solicitat feedback-ul, pentru că aici se face confuzia adeseori: se solicită feedback pentru ținuta aleasă și îngrijirea corporală, elemente ale stilului masculin.

De prea multe ori apare o avalanșă de comentarii despre calitatea pozei, felul în care a decis persoana să pozeze sau despre inconcordanța ținută-mediu. StilMasculin nu e site de fotografie, iar cei ce solicită feedback nu sunt modele profesioniste. Faptul că unui om îi lipsește zâmbetul într-o fotografie, are o mână în buzunar sau e îmbrăcat în smoking pe peronul gării nu are nici o relevanță. Ține minte asta când mai acorzi feedback.

Ca și solicitator de feedback, trebuie să întelegi că mereu vor exista cârcotași care vor devia de la subiect și vei primi câte un feedback incorect, sau formulat greșit, sau doar niște cuvinte adunate care nu se pot numi feedback, pur și simplu păreri. Treaba ta e să faci diferența între un feedback corect și unul gresit, și aici nu e vorba de feedback pozitiv sau negativ.

Nu trebuie să te superi dacă vei primi mai multe feedback-uri negative, trebuie să le citești cu atenție și să înveți ceva din ele, astfel încât data viitoare să nu repeți aceleași greșeli în ținuta aleasă. Ce mai trebuie să întelegi e faptul că la feedback nu se raspunde, poți maxim să multumești pentru răspuns, dar evita cearta, nu vei ajunge nicăieri dacă aduci argumente în favoarea ținutei tale ca raspuns la un feedback negativ. Am scris mai sus care e treaba ta, limitează-te la ea.

„Nimeni nu e perfect”, e un proverb potrivit în acest context. Alt proverb ne spune că „Omul cât trăiește învață” iar un altul că „Omul din greșeli învață”. Haideți să oferim feedback de calitate așa încât să putem la rândul nostru să primim același lucru în schimb și să putem învăța din greșeli.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *