Totul începe la sfârșitul lui 1939. Ralph Lifshitz se naște dintr-o familie săracă de imigranți evrei, în cartierul Bronx, din orașul american New York. În școală l-a avut ca erou pe fostul președinte american John F. Kennedy, tocmai pentru stilul său foarte popular de a fi. În aceeași perioadă apare și visul, care îl ghidează în tot ce va face ulterior. Singurul scop trecut în anuar la finalul școlii era reprezentat de un singur cuvânt: ”Milionar”.
Mai multe detalii despre Ralph Lauren
Pasiunea pentru haine apare, de asemenea, tot când era tânăr. Pe când avea 12 ani, designerul vindea cravate create de el colegilor din școală. La aceeași vârsta a început să lucreze în afara școlii pentru a putea plăti pentru hainele pe care unii le considerau extravagante. Între timp își schimbă numele de familie în Lauren, deoarece era agresat verbal, și uneori fizic, de unii băieți.
Între 1962 și 1964 servește în armată, dar imediat după se angajează ca vânzător la firma Brooks Brothers. Nu stă mult aici și se mută la Rivetz & Co, o companie specializată în producerea și vânzarea de cravate. Aici îi vine ideea creării unei cravate late, în stil european, însă firma pentru care lucra i-a respins ideea, astfel încât își dă demisia și își deschide propria firmă. Pe cont propriu, vindea câteva astfel de cravate magazinelor din New York, dar punctul de turnură apare când Neiman Marcus cumpără 1200 de bucăți.
În 1967 apare brandul ”Polo”, dar primește abia peste câțiva ani dreptul de a folosi acest nume, din partea companiei Brooks Brothers. Peste trei ani câștigă premiul COTY, pentru linia de îmbrăcăminte masculină. În aceeași perioadă lansează și colecția pentru femei, care conținea nu mai puțin de 24 de culori. În 1974, asigură întreaga garderobă a persoanjelor din filmul ”The Great Gatsby”.
Deși cravata sa i-a adus jumătate de milion de dolari, cea mai cunoscută piesă vestimentară a fost, și rămâne, tricoul Polo, emblematic pentru persoana Ralph Lauren și întreaga sa linie de îmbrăcăminte. Mai multe detalii puteți găsi în acest articol. Prin această piesă, designerul capătă statului de mogul al stilului.
Tânărul visător, care spera că într-o bună zi va ajunge bogat, a avut nevoie de două decenii pentru a face trecerea de la un băiat evreu sărac la statului de multi-milionar.
Astăzi, Ralph Lauren are peste 400 de magazine în întreaga lume, 300 în Statele Unite și peste 100 în lume. Revista Forbes a estimat în 2015 averea sa personală la aproximativ 8 miliarde de dolari. A fost numit Cavaler al Legiunii de Onoare franceze de către președintele Nicolas Sarkozy. Se ocupă, de asemenea, de o organizație care luptă împotriva cancerului la sân; mai este foarte cunoscut pentru colecția sa de mașini, însă acest subiect îl vom dezbate în alt articol.
În final, doresc să vă las două citate ce aparțin acestei personalități:
”Stilul nu ține seama de etichete. Nici de branduri. El este altceva, ce vine din interiorul tău.”
”Eu nu creez haine. Eu creez vise.”
Dragut articol dar legat de titlu…eu prefer visele care se transforma in zambete cat mai multe nu neaparat in bani…barbatul lasa urme in familie,prieteni,istorie si toate astea nu se pot cumpara cu bani….