Scapă de acnee pentru a nu mai fi complexat de faptul că ai coşuri şi nu poţi ieşi din casă. Nu ai o metodă sigură care să te ajute să scapi de acest lucru stânjenitor? Prin acest articol, voi nota asupra acneei şi a metodelor de a scăpa de ea.
Acneea vulgaris este o afecţiune a pielii care îi deranjează pe aproape toţi oamenii la un anumit moment din viaţă. Acesta apare pe regiunile pielii cu densitatea cea mai crescută de glande sebacee cum ar fi faţa, partea superioara a pieptului şi spatele.
Cauza exactă a acneei nu este cunoscută, dar doctorii au unele teorii. Factorul principal este nivelul ridicat de hormoni. În timpul pubertăţii acesta creşte şi se produce o substanţă uleioasă pe nume sebum.
sursa foto: health.more4kids.info
Acneea rezultă atunci când porii sunt înfudaţi de celule de piele moartă şi sebumul devine captiv. Sebumul şi celule se transformă într-o bacterie şi de aici rezultă infecţia.
Punctele negre se formează prin blocarea porilor cu piele moartă şi acestea devin negre datorită pigmentului din piele.
Furunculul este inflamația purulentă a foliculilor firelor de păr ca urmare a unei infecții cu stafilococi, care poate prinde țesuturile învecinate, provocând leziuni întinse ale pielii. Ea se manifestă prin umflături mari roşi şi albe în centru.
Alţi factori ar mai fi ereditatea, poluarea mediului şi chiar mâncarea şi lichidele.
Din păcate sunt factori care pot agrava acneea, cum ar fi frecatul pielii, stoarcerea coşurilor şi unele medicamente.
Deci care e cea mai bună metodă de a trata acneea?
Mulţi se duc la dermatolog şi acesta le prescrie medicamente pentru scăderea nivelului hormonal sau tratamentul cu laser în loc să se gândească ce anume le cauzează probleme pacienţilor.
De ce nu funcţionează nici un produs din cele încercate ? Unul din motive este că le-ai folosit pe o periodă scurtă de timp. Un tratament împotriva acneei ar trebui să ţină minim 3 luni.
În acest articol ne vom baza pe metode simple şi ingrediente ce le găsim la noi acasă.
Paşii de acţiune
1) Dieta
Unele mâncăruri produc cantităţi mari de grăsimi în corp. Nutriţioniştii de la universitatea RMIT din Melboure Australia au studiat 50 de tineri cu astfel de probleme. Jumătate dintre tineri au mâncat mancare semipreparată şi cealaltă jumătate au ţinut o dietă ce consta în pâine integrală, paste, legume ce au un nivel glicemic scăzut. Alimentele cu nivelul glicemic scăzut sunt digerate şi absorbite de către organism încet, producând fluctuaţii mici asupra nivelurilor de zahăr şi insulină din sânge.
Lor li s-au mai servit mâncăruri bogate în proteine cum ar fi carnea roşie sau carnea albă. Consumul de apă îţi ajută organismul la eliminarea toxinelor. Mulţi oameni au alergii de care nici nu sunt conştienţi; vei fi cu un pas inaintea acneei aflând care sunt alimentele la care eşti alergic.
sursa foto: healthspablog.org
2) Curăţarea pielii (în special cea a feţei)
Fă-ţi un obicei din a te spăla dimineaţa şi seara pe faţă. Nu uita să te speli prima dată pe mâini pentru a evita aducerea microbilor în contact cu faţa. CITEŞTE CU ATENŢIE INSTRUCŢIUNILE DE PE PRODUSE pentru a le întelege. Nu exagerea cu folosirea produselor de curăţare a feţei, multe dintre ele îţi vor usca pielea şi organismul va reacţiona prin producerea unei cantităţi mari de ulei. Poţi încerca acest produs de la Laboratoire Sicobel. După ce faţa îţi este uscată, aplică o cremă exfoliantă ce nu are în compoziţia ei uleiuri.
O altă medotă ar fi alterarea duşurilor calde şi reci. Trei minute duş fierbinte şi un minut de duş rece te va ajuta la detoxificarea pielii şi intărirea sistemului imunitar.
Saunele sunt şi ele recomandate pentru curăţarea pielii. Pentru a menţine circulaţia sângelui în organism trebuie să faci mişcare cardiovasculară timp de 15 – 25 de minete după care să intri în saună pe un interval de 15 – 40 de minute. Prin saună ţi se deschid porii şi cu ajutorul transpiraţiei toxinele sunt eliminate.
sursa foto:spaheiress.blogspot.com
3) Ce trebuie să conţină produsele folosite în lupta cu acneea
sursa foto: acnexfactor.com
Cele mai eficente trebuie să conţină următoarele ingrediente : acid salicilic, benzil peroxid, sulf. Următoarele sunt produsele ce conţin vitamina B, aloe vera şi ulei de melaleuca. Vitamina B5 este recomandată pentru cei cu pielea uleioasă. Vitaminele A, E şi zincul îţi oferă un avantaj în lupta cu acneea.
Vitamina A este un antioxidant foarte bun care te ajută la întărirea ţesutului protector al pielii. Pentru a-i creşte efectul în lupta cu acneea, aceasta se ia împreună cu carotenoizi.
Vitamina E este deasemenea un antioxidant, dar nu la fel de bun ca şi vitamina A. Avantajele vitaminei E constă în faptul că aceasta repară, vindecă pielea. Aceasta te mai ajută la prevenirea acneei şi vindecarea celei existente. În plus, vitamina E previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidării lipidelor (grăsimi), precum şi formarea de radicali liberi. Diferenţa dintre cele două este că vitamina A reduce producţia de ulei şi vitamina E repară şi vindecă pielea.
Zincul este una dintre cele mai importante substanţe în lupta cu acneea. Un deficit de zinc poate provoca erupţii de acnee. Este foarte important să introduci în alimentaţie produse bogate în zinc. Acesta este unul dintre cei mai importanţi antioxidanţi. Antioxidanţii te ajută la eliminarea toxinelor şi a radicalilor liberi. Zincul ajută la reglarea secreţiei de ulei şi previne vindecarea zonei afectate de acnee fără semne.
Aceste vitamine trebuie luate zilnic în doze corespunzătoare pentru a menţine o piele curată şi sănătoasă.
4) Produsele de casă
Sunt unele care dau rezultate foarte bune. Când vezi o zonă cu acnee ce începe să se dezvolte, înveleşte un cub de gheaţă într-o folie de împachetat alimente şi aplică timp de 2 minute pe zona respectivă. Acesta reduce unflătura şi roşeaţa.
Se zice că pasta de dinţi elimină grăsimea depozitată în piele. Înainte de a te da cu pasta de dinţi, aplică o compresă cu apă caldă sau un duş fiebinte pentru a-ţi deschide porii.
Stoarce o portocală intr-o cană cu apă şi amestecă. Compoziţia obţinută se aplică pe zonele cu probleme.
Sucul de lămâie are rezultate bune asupra acnei şi a furuncurilor.
Se zice ca aplicarea usturoiului asupra zonelor grave a dat rezultate bune. Dacă suporţi ustoroiul este recomandat în alimentaţie pentru curăţirea sângelui.
5) Alte recomandări
Nu-ţi stoarce coşurile deoarece infecţia se poate întinde şi îţi poate lăsa semne.
Nu-ţi atinge faţa cu părul şi mâinile. Acestea pot conţine microbi şi uleiuri ce îţi pot agrava acneea.
Sfaturile de mai sus sunt de ajutor pentru cei ce nu au auzit de ele. Bafta în lupta cu acneea!
Notă: Sfaturile din acest articol sunt păreri ale autorului și nu trebuie confundate cu un diagnostic medical. www.Stilmasculin.ro nu își asumă responsabilitatea pentru rezultatele aplicării sfaturilor din acest articol.
Este cel mai bun articol de pe acest site! Felicitari! Am sa tin cont de sfaturi.
Cel mai bun articol pe subiectul asta. Daca cauti o sa gasesti si alte lucruri foarte interesante si de folos :)
aveti nota 10…pentru articolul acesta…extrem de folositor!
ce e in punga aia verde unde scrie ” you don`t want to know” =))))) ?
@ R.S Merci
@ Gabe Este plin cu astfel de articole aici https://www.stilmasculin.ro/category/ingrijire/
@ Alex Mersi
@ Cash Nu vreau sa stiu nici eu :)
Daca vreti sa scapati pentru totdeauna de acnee incercati sa va spalati pe fata cu un sapun cu sulf,asteptati 3-5 minute,1data dimineata si 1 data seara, timp de cateva saptamani :D succes !
ce am gasit aici. se regaseste si in sfatul dermatologilor… cu mici specificati. sfaturile sunt foarte bune…
se pune bine accentul pe preventie si nu pe tratament. e cel mai bine asa. succes celor care sunt in lupta cu cosurile..
@Ruben Mersi pentru sfat.
@Gigi Mersi pentru aprecieri.
Interesant articolul!Bravo!
Dar sfatul meu e ca inainte de toate sa mergeti la un doctor dermatolog(bun);este cel mai in masura sa va ajute.
Nu merge’ti la dermatolog sunt cei mai hoti , va da un tratament si va zice sa veniti peste 1 luna alti tratament alti bani si tot asa… cu timpu’l vor disparea , dar ar fi bine sa luati cateva exemple din ceea ce e mai sus !
sper ca aceste remedii sa functioneze fiindca eu am mari probleme cu acneea si vreau sa dispara
Nu mai bine mergi tu la un dermatolog bun?
Zic si eu doar :)
Sunt foarte multe produse care promit ca te scapa de acnee definitiv. Depinde foarte mult si de stilul de viata pe care il ai dar si daca produsele au puterea de a lupta cu adevarat impotriva acneea. Eu persoanal am testat multe produse si remedii in casa, dar fara rezultate. Unele chiar aveau un efect la inceput dar dupa ceva timp rezultate erau nule. Pot sa zic ca eu tratamentul cu care am reusit sa scap de cosuri si puncte negre il am de la un cunoscut medic dermatolog. Acesta mi-a prescris produse anti-acnee pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil de la Thursday Plantation. Rezultate au fost mai bune decat ma asteptam. Au reusit sa imi fac un ten tare curat si mi-au vindecat definitv de acnee. Eu va recomand sa le cautati,,,,salutare
Tot de la Thursday Plantation am folosit produsele anti-acnee, cele din ulei pur 100% din arbore de ceai-tea tree, si pot confirma ca dau rezultate in lupta cu cosurile si punctele negre….am folosit urmatoarele zilnic,dimineata si seara aproape…o spuma naturala, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medicinal anti-acnee
as avea o intrebare . asceasta ar fi: pasta de dinti ajuta la disparitia acneei?
Cum sa fac sa scap de ele de pe fata va rog ca sa ma ajutati
nu ajuta
da ajuta
ajuta si pasta dar dupa citeva zile pot aparea din nou
Dar sucul de portocale și de lămâie ajuta aș face orce să scap de ele
Într-adevăr, dacă ai tenul acneic, trebuie să foloseşti produse de îngrijire specifice lui: https://sertaruldefrumusete.blogspot.ro/2016/03/daca-ai-tenul-acneic-foloseste-produse.html