Stilul Masculin La 18 - 20 De Ani

Se zice că la vârsta de 18 ani începe un tânăr să devină om matur, deși pe lângă celelalte gesturi stilul său vestimentar nu se poate considera masculin. Este dezordonat și îi trădează copilăria.

Personal am început să pun accent pe stil pe la vârsta de 20 de ani, progresiv evoluând spre ceea ce înseamnă stil vestimentar cu adevărat.

Consider că pentru orice tânăr începător dornic de învățare a tainelor stilului vestimentar trebuie să parcurgă următorii pași:

-îi este necesară o carte în care să i se explice culorile si asortarea lor pe diferite nuanțe.

-să afle ce tip de haine i se potrivesc la constituția sa

-să se asigure că are în garderbă haine pe culori cât mai variate pentru a le putea asorta între ele și pentru toate anotimpurile.

-încălțămintea joacă un rol crucial în stilul său vestimentar așa că ar trebui să învețe să o asorteze cu hainele care le poartă in ziua respectivă.

-accesoriile care diferă în funcție de gusturile fiecăruia

Recomandările pentru Stilul masculin la 18-20 de ani

Aș recomanda o tinută casual care să fie din culori cât mai vii:

1) pantaloni albaștri, pantofi maro, cămașă visinie

2) cămașă albastră, sacou gri, pantaloni galbeni, pantofi negri

3) cămașă verde, pantaloni albaștrii, pantofi albaștrii si sacou maro

4) trenci negru, pulover gri, pantaloni gri, cămașă albastră, ghete maro

5) cămașă albastră, jachetă de piele maro, cravata maro, pantaloni mov.

Tinuta pentru varsta 20 – 22 ani

Când alegem să purtam un costum trebuie să fim foarte atenți la aceste detalii:

1) Croiala – este foarte important ca un costum să fie croit pe corp și nu cu 2-3 numere mai mari.

2) Gulerul sacoului și al cămășii – gulerul sacoului nu trebuie să-l acopere în totalitate pe cel al cămășii. De asemenea, extremitățile gulerului cămășii trebuie să stea sub reverul sacoului.

3) ) Mânecile – unul dintre cele mai urâte lucruri este un bãrbat cu mânecile sacoului până la jumătatea palmelor.

4) Lungimea – lungimea sacoului trebuie să fie în așa fel încât să acopere fesele. De asemenea, se recomandă sacourile cu 2 șlițuri/fente în spate, deoarece oferă atât libertate de mișcare sporită cât și acoperirea feselor atunci când bărbatul este nevoit să se aplece.

5) Încheie corect nasturii – când vine vorba de nasturi majoritatea o dau în bară. Ca regulă de bază, ultimul nasture nu se încheie niciodată. (valabil si la cardigan). Când zic “primul nasture” mă refer întotdeauna la cel de sus cel mai apropiat de gât iar când zic “ultimul” mă refer la cel de jos, dinspre picioare. Încheierea corectă se face în felul urmator:
– la sacourile cu 3 nasturi, de incheie cel din mijloc (exista si varianta cu primele 2 încheiate insa eu nu sunt de acord)

-la sacourile cu 2 nasturi se încheie cel de sus.

 sursa foto

Related Posts

8 thoughts on “Stilul masculin la 18-20 de ani

  1. Cristi spune:

    Buna seara, daca articolul se afla la categoria Sfaturi, imi permit si eu unul: sa verificati gramatical articolul inainte de a-l publica: corect este „negri” nu „negrii”, „albastri” nu „albastrii”. Si asta tine de stil.

    1. Laci spune:

      Merci. Razvan, autorul acestui articol, va avea mai multa grija pe viitor.

  2. Robert spune:

    Nu sunt în totalitate de acord cu sfaturile oferite. O regulă de aur spune că ţinuta completă a unui bărbat nu trebuie să depăşească numărul de 3 culori (Nota bene : se exclud accesoriile, menite a fi „pata de culoare”). Ţinuta numărul 4 e mult prea sobră; negrul care este o non-culoare şi griul care este o culoare neutră, sunt recomandate doar pentru a scoate în evidenţă hainele coloarate. La respectiva ţinută aş recomanda un pulover orange, în detrimentul celui gri.

  3. Cristian spune:

    Nu cred ca „îi este necesară o carte în care să i se explice culorile si asortarea lor pe diferite nuanțe.”
    Poti incerca singur, fara ajutorul unei carti care sa iti explice culorile si cum sa le asortezi. Parerea mea este ca trebuie sa incerci sa combini cat mai mult hainele pe care le ai, in fata unei oglinzi. Cand iti va placea ce vezi, vei sti ca aceea este tinuta pe care o cautai.

    Dumneavoastra ati avut nevoie de o asemenea carte ?

  4. vali spune:

    Sigur sursa foto este corecta? Cel din poza este Iulian Damaschin, model romanas de-al nostru, nu de la Paris! ;)

    1. Lazar Mihai spune:

      Este corecta sursa, informaza-te mai cu atentie :D

  5. ma,ma,ma,cata treaba si cu stilul in ziua de azi…!

  6. Alex spune:

    De asemenea, la ce a scris Cristi mai sus, inca un sfat legat de gramatica: „desi” nu „desii”, „ar trebui” nu „ar trebuii”.

    Domnu’ autor al acestui articol ar face bine sa isi revizuiasca gramatica respectiv sa citeasca de 2-3 ori inainte sa posteze un articol, nu de alta, dar degeaba te imbraci la camasa daca esti semi-analfabet / neatent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *