
Dacă pentru mulți matematica este o problemă, sperăm că teoremele și axiomele stilului masculin nu reprezintă o provocare prea mare. Astfel, v-am pregătit o sinteză, o recapitulare, a unora dintre cele mai importante reguli și axiome, care să vă facă mai ușoară vizitarea site-ului și pentru a vă pune la punct mai bine cu ”legile” nescrise ale hainelor bărbătești.
Teoremele și axiomele stilului masculin
Cuprins
1) Șosetele albe

Cu toții știm că o combinație de alb cu negru arată foarte bine în anumite situații, dar acel alb nu trebuie să vină niciodată de la șosete. Această culoare se poartă doar în situația în care facem sport și purtăm trening. Ca înlocuitor există ORICE altă culoare.
2) Hainele prea largi
Nu știm de unde a apărut ”moda” cu hainele mari, nu știm cine a adus-o în țara noastră, cert e că arată groaznic. Dacă știi acele haine așezate la uscat și lăsate în bătaia vântului, imaginează-ți că exact așa arăți când porți haine prea mari pentru conformația ta. Dacă ai haine mai mari, mergi la un croitor să le ajusteze. O investiție de 25 de lei te face să arăți de 10.000 de euro. Dacă un croitor de modă veche îți spune să păstrezi mai mult material, ”ca să nu pari sărac”, schimbă-ți croitorul și nu-l mai recomanda nimănui.
3) Nasturii la sacou
Aici e simplu. La sacourile cu doi nasturi, încheiem doar pe cel de sus. La sacourile cu trei nasturi, pe cel din mijloc obligatoriu, pe cel de sus uneori. Aceași regulă se aplică și la sacourile cu același număr de nasturi, dar la două rânduri. Recomandarea noastră este să te ferești de sacourile cu patru sau mai mulți nasturi. După cum probabil observi, la aceste sacouri niciodată NU SE ÎNCHEIE NASTURELE DE JOS…NICIODATĂ. Excepție face sacoul cu un singur nasture, care se ține închis.
Când stați jos, toți nasturii se deschid.
4) Materialul hainelor
După cum am spus, vine vara, iar temperaturile cresc. Dacă ar fi iarnă, temperaturile ar scădea. În orice caz, hainele din poliester NU SUNT BUNE. Dacă vrei ca haina să respire o dată cu tine, alege fibre naturale: lână fină, bumbac, in și altele. Asta dacă nu vrei ca hainele să se lipească de corpul tău, să se aprindă, sau să se topească pe tine.
5) O greșeală frecventă pe care o mai observ este purtarea concomitentă a curelei și bretelelor
Aceste accesorii au fost fabricate tocmai pentru a ține pantalonii, pentru a-i împiedica să cadă. Purtarea ambelor încarcă ținuta inutil. La fel cum nu vezi mai bine dacă porți două perechi de pantaloni în același timp, nu țin pantalonii mai bine dacă porți curea și bretele în același timp.
6) Lungimea hainelor
Spre deosebire de punctul 2), aici mă voi referi doar la lungime. În primul rând, pantalonii nu trebuie să stea adunați jos, ci să facă maxim o cută. Nu îi ascultați pe cei care vă spun că trebuie să porți pantaloni lungi ca să nu ți se vadă șoseta când stai jos. E tocmai invers, TREBUIE să se vadă șoseta când stai jos. Asta dacă porți șosete.
Și dacă tot suntem la șosete și lungime, la costume alegele pe cele care se apropie ca lungime de genunchi, pentru că nimeni nu vrea să-ți vadă piciorul plin de fire de păr atunci când stai jos.
La sacouri, nu lăsa mâneca să-ți ajungă în palmă. Dacă ai o cămașă care se termină la încheietura mâinii, mâneca sacoului trebuie să fie cu un centimetru sau doi mai sus.
Vara, renunță la pantalonii trei sferturi. Ori sunt lungi, ori sunt scurți, nimic între. Iar pantalonii scurți ar trebui să fie chiar deasupra genunchiului, nu prea sus, nu prea jos.
Cum ți s-a părut articolul despre teoremele și axiomele stilului masculin ?