Trabucul accesoriul celor puternici

Primele mențiuni ale existenței trabucului apare undeva în secolul al X-lea, când pe un vas au fost găsite desenul a ceva ce seamănă a trabuc și expresia ”sikar”, care în traducere înseamnă ”a fuma frunze de tutun rulate”. De acolo a derivat cuvântul ”Cigarro” în spaniolă și implicit ”Cigar” în engleză.

Trabucul accesoriul celor puternici

Cel mai mare exportator de trabucuri este Cuba. Diferența esențială dintre un trabuc de la o benzinărie și unul original este aceea că pe cutiile cubaneze va fi găsită expresia ”totalmente a mano”, care înseamnă ”fabricat manual integral” sau ”hecho a mano”, cu aceeași traducere.

Fabricarea trabucului

Semințele plantelor din care se fabrică trabucurile sunt Corojo și Criollo, fiecare cu subdiviziunile lor. După ce plantele se dezvoltă, fermierii culeg frunzele, apoi le leagă câte două și le pun la uscat câteva luni, până trec de la verde crud la maro uleios. Ulterior, sunt ținute doi ani la căldură mare, după care sunt supuse unor jeturi de abur pentru a umezi frunza în scopul păstrării ei intacte în urma rulării. În final, folosind la început aparate speciale, iar după lucrul manual, trabucurile sunt fabricate.

Alegerea trabucului

Este foarte important să alegi trabucul potrivit, deoarece experiența pe care o vei trăi fumându-l este foarte importantă, ea reprezintă momentul tău de intimitate.

Cutia vine de regulă cu cele mai importante informații (țara în care a fost fabricat, plantele utilizate etc), dar îți va oferi și posibilitatea mirosirii acestor obiecte, iar unele magazine chiar te vor lăsa să le atingi. Sfatul meu este totuși, dacă ești nou în acest domeniu, să lași un profesionist, de regulă cineva care lucrează într-un asemenea magazin, să te ghideze pe baza informațiilor pe care i le vei da. De regulă mulți bărbați refuză să admită că n-au mai fumat niciodată așa ceva, astfel încât ei se vor păcăli singuri, pierzând mult din calitatea trabucului pe care i-l vor oferi cei specializați.

Întrebările care îți vor fi puse la început sunt despre momentul zilei în care îl vei fuma și timpul pe care vrei să-l petreci fumând. De aici vor rezulta: forma, culoarea și mărimea. Apoi, când vei lua trabucul în mână, trebuie să ai grijă să nu aibă părți prea moi sau prea tari, ci trebuie să fie uniform, puțin moale la suprafață, dar dur la interior.

Concluzie

După ce ai ajuns acasă, trebuie să tai un capăt al trabucului, fie cu un instrument special, fie cu un cuțit bine ascuțit. Când îl aprinzi, trebuie să ții flacăra uniform pe capăt ceva mai mult decât la țigările obișnuite, iar dacă vrei, poți și să încălzești ușor întregul trabuc, dar înainte de aprindere.

A fuma un trabuc este o artă, așa că nu o transforma într-o joacă, nici nu da un nume rău trabucurilor, dacă tot ce ai încercat vreodată sunt cele din benzinării. Alege calitatea!

sursa foto

Related Posts

3 thoughts on “Trabucul accesoriul celor puternici

  1. Grigoriu Radu spune:

    Domnilor, cred ca dorinta unanima a cititorilor este sa postati articole mai lungi.

  2. Laci Nagy spune:

    Articolul are in jur de 500 de cuvinte si este impartit pe doua pagini. Ai ajuns la pagina a doua?

  3. Briz Si Atat spune:

    Evidentiaza faptul ca se fumeaza acasa, nu in club sau cafenele!
    Lucru care denota snobism si parvenire mai evident decat fumatul trabucului in locuri publice nu cred ca exista…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *