Un Costum Mai Multe Ţinute

Majoritatea bărbaţilor sunt persoane comode. Le place să stea într-o anumită zonă de comfort şi să se îmbrace în tricouri, pantaloni de trening sau blugi şi încălţăminte sport. Mai există şi minoritatea de bărbaţi care sunt orientaţi spre stilul masculin. Dar care însă din cauza situaţiei financiare nu-şi permit să aibă în garderobă mai mult de 1-2 costume.

Un costum mai multe ţinute


În oricare dintre aceste două categorii te-ai afla, îţi voi da câteva sfaturi în aşa fel încât să poţi construi cât mai multe ținute cu un singur costum. Aceştia sunt paşii pe care va trebui să îi parcurgi:

Alege-ţi un costum cu multă atenţie pentru a putea face mai multe ținute

Bsgs
Un costum mai multe ţinute

Dacă nu ai niciun costum în garderobă şi îţi achiziţionezi unul mov sau verde, cu revere de 11 cm şi pantaloni cu 3 pense pentru că aşa ai văzut la Johnny Depp sau Lapo Elkann evident că-l vei purta o singură dată la un Halloween party, după care îl vei arunca sau îl vei uita în dulap. În schimb un costum bleumarin sau unul gri cu închidere la doi nasturi, rever de 7 – 7,5 cm şi pantaloni simpli fără pense se potriveşte oricărui tip de constituţie şi este pe cât de clasic pe atât de versatil, atât din punct de vedere al numărului de ţinute pe care le poţi construi, cât şi din punct de vedere al ocaziilor la care vei purta acel costum: la birou, la un interviu, la o întâlnire de afaceri, la nuntă, la înmormântare, etc.

Ideal ar fi să găseşti sau să-ţi faci pe comandă unul confecţionat dintr-o lână all season, ca să te protejeze de frig pe timp de iarnă dar să fie confortabil şi pe timp de vară. Astfel vei putea crea mai multe ținute cu acel costum.

Investeşte în mai multe cămăşi

Cea mai versatilă cămaşă este cea simplă, albă, dar asta nu înseamnă că nu ai voie să porţi şi altceva pentru a crea mai multe ţinute. În plus, e o investiţie mult mai mică decât un costum şi poate o diferenţă destul de mare.
Încearcă să înlocuieşti cămaşa albă cu una albastru deschis sau roz; ambele sunt clasice şi se pot asorta atât costumului bluemarin cât şi celui gri.

O altă alternativă ar fi să încerci o cămaşă cu imprimeu foarte discret, fie că e vorba de dungi subţiri, buline sau forme geometrice.

Înlocuieşte cămaşa cu altceva

Un artificiu de stil pe cât de creativ, pe atât de riscant. Recomand să-l faci doar dacă nu ai un dress code strict la serviciu sau dacă eşti la o întâlnire unde toţi sunt îmbrăcaţi smart-casual.
Pentru această mişcare de stil ai în principiu 3 opţiuni:

Tricoul:

Costum Ținute
Un costum mai multe ţinute

Tricoul polo:

Costum Ținute
Un costum mai multe ţinute

Helanca:

Pentru o ţinută foarte relaxată de zi poţi alege un tricou simplu, cu guler în V sau unul polo, cu precizarea că ar trebui să fie dintr-un bumbac mai gros şi să fie albastru, negru, vişiniu, alb sau gri. Pentru o ţinută care să transmită mai multă seriozitate sau o ţinută de seară, poţi alege o helancă în culorile menţionate mai sus.
Dacă situaţia îţi va permite să porţi astfel de haine la costum, cu siguranţă aceasta va fi o modalitate foarte bună să-ţi măreşti considerabil numărul de ţinute pe care poţi să le faci cu costumul din garderoba ta.

Investeşte în accesorii pentru a crea mai multe ținute purtând costum

Accesoriile sunt cea mai ieftină modalitate de a schimba o ţinută, în special atunci când trebuie să porţi acelaşi costum de mai multe ori pe săptămână. Deşi o cravată sau o batistă de buzunar reprezintă un procent mic dintr-o ţinută dacă le raportăm la importanţa costumului, a pantofilor şi a cămăşii, ele pot transmite cu totul altceva şi te pot pune într-o cu totul altă lumină doar prin simplu fapt că le-ai înlocuit cu altceva asemănător dar de altă culore.
De exemplu:
– dacă asortăm unui costum bleumarin sau gri o cămaşă albă, cravată într-o nuanţă foarte deschisă şi o batistă simplă sau cu imprimeu discret de asemenea într-o nuanţă deschisă, avem o ţinută de ceremonie:

Costum Ținute
Un costum mai multe ţinute

– iar dacă asortăm aceluiaşi costum şi aceleiaşi cămăşi o cravată bleumarin, schimbăm batista de buzunar (sau felul în care o împăturim la piept) şi eventual schimbăm şi cureaua cu pantofii, avem o ţinută numai bună de mers “la birou” :

Costum Ținute
Un costum mai multe ţinute

Adaugă ţinutei ceva de sezon

În timpul verii ai putea să asortezi costumului o eşarfă lejeră din in cu mătase, o pălărie Panama sau ai putea, dacă nu ai pantalonii foarte lungi, să porţi încălţămintea cu şosete invizibile.

05_1
Un costum mai multe ţinute

În timpul iernii poţi folosi tehnica layering-ului şi poţi astfel îmbrăca un cardigan între cămaşă şi sacou, lucru care îţi va aduce un plus de stil şi te va proteja mai bine de frigul de afară. Pe lângă aceasta, te mai poţi accesoriza cu un fular, o pereche de mănuşi sau o pălărie din fetru. Și ai noi ținute cu costum.

05_2
Un costum mai multe ţinute

Îngrijeşteţi costumul

Lăsând la o parte modul în care ştii să porţi costumul, mai trebuie să îl şi îngrijeşti corespunzător pentru ca acestă să facă faţă cu brio trecerii timpului.

Câteva ponturi:
– foloseşte un umeraş adecvat pentru sacou, adică unul cu suport lat pentru umeri, un umeraş subţire pentru cămăşi îţi va strica umerii şi stofa sacoului:

S_Hanger


– nu pune costumul direct în dulap după ce ajungi acasă, lasă-l puţin la aerisit, astfel dai voie stofei să îşi revină după purtare;
– foloseşte un sac special pentru costume, în special atunci când îl transporţi dintr-un loc în altul şi, dacă poţi, transportă-l pe umeraş:

06


– dacă ai curajul sau este absolut necesar să-ţi duci costumul la curăţătorie, atunci asigură-te că duci atât sacoul cât şi pantalonii, în caz contrar se vor observa diferenţe de culoare între ele;
– foloseşte o rolă pentru curăţat scame înainte să îmbraci costumul:

Rola_Scame

Câte ținute poți construi cu un costum?

surse foto:  aici, aiciaici, aici, aici, aici, aici si aici.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *