Zetea – pălincă și tuică premium de peste 100 de ani
Povestea ZETEA a început în momentul când unul dintre strămoșii lui Silviu Zetea a început să producă pălincă în secolul al XIX- lea. Ioan Zetea era cunoscut ca persoana care a construit o pălincie aproape de gospodăria sa, în jurul anului 1900. Urmând ca în 1940, Valer Zetea, unul dintre fiii lui Ioan Zetea, să construiască mai multe pălincii printre care și în Medieșu Aurit în 1964 (localitatea unde se află în prezent pălincia ZETEA). În acele vremuri au reușit să continue activitatea, doar, sub patronajul fostelor intreprinderi de stat, denumite Vinalcooluri.
După 1975, copiii lui Zetea și-au împărțit pălinciile între ei. Silviu Zetea, cel mai mic dintre frați, a rămas alături de mama sa, la pălincia din Medieșu Aurit. Exact după revoluția din 1989 Silviu Zetea înființează propria sa firmă. Urmând ca în anul 1991 să se renoveze pălincia și să înregistreze emblema firmei sub formă de blazon propriu.
Deși s-au lovit de foarte multe piedici și cu mentalitatea, tipic românească, de pesimism, au reușit să ofere o imagine bună prin lansarea produselor din marca ZETEA în 1994 a acestor distilate tradiționale din fructe. Iar datorită suportului oferit de familie apar primele produse de lux în anul 2000.
Adevărata recunoaștere, a celor din jurul lor, a apărut de abia după obținerea medaliei de argint la concursul mondial de profil de la Bruxelles în 2001 și a altor aprecieri și distincții.
Fiecare membru al familiei se implică activ atât în partea creativă, precum și în cea de promovare și vânzare, iar rezultatul e o stabilitate a brandului ZETEA.
Cuprins
Cum se obține pălinca ZETEA
zetea – pălincă
ZETEA a dezvoltat sistemul inovativ prin trecerea la tripla distilare, la cazane cu foc direct, de tip alambic cu sistem de deflegmare simplă care a dus la creșterea calității produsului oferindu-i o particularitate și o amprentă proprie. Iar această metodă a fost denumită ulterior metoda ZETEA.
Distilatele sunt puse la maturat în butoaie de ștejar. Sticlele/ambalajele folosite în care se pune materia primă sunt realizate la o fabrică din zonă. După ce se introduce distilatul în sticlă și se pune dopul, se sigilează prin intermediul „pecetei pe sticlă”
Atât ambalajul, precum și conținutul este unul premium, ceea ce le face ideale pentru cadouri sau consum propriu. Iar în acești ani ZETEA au creat o varietate bogată de produse în funcție de bugetul și preferințele fiecăruia.
Ca orice produs procesat nu-și păstrează caracteristicile inițiale. Prin procesele de distilare sau tripla distilare cum se face la ZETEA se elimină produs nedorit, dar se pierd și anumite caracteristici pe care nu ai vrea să se elimine în totalitate. În mod general este partea aromatică cea care se pierde, dar asta înseamnă că este un produs 100% natural la care nu s-au adăugat alte substanțe pentru a amplifica anumit gust sau miros.
Produsele sunt recomandate a fi consumate atât la temperatura camerei precum și din congelator.
Zetea – pălincă și tuică premium și o gamă variată de produse
Pentru cei care vor să încerce produse cu o concentrație de 70% vor găsi doar pe varianta magazinului online. E un produs gândit doar pentru cei excentrici.
Produsul cu care se mândresc, este țuică ZETEA de Transilvania care a fost lansată în 1994.
Ca o noutate care se va lansa în 2021 este distilatul de bere Brener.
Alte detalii despre ZETEA
Zetea – pălincă
Atunci când Silviu Zetea produce materia primă se gândește și la satisfacția pe care o poate oferi produsul ZETEA consumatorului. Băuturile tari precum țuica și pălinca trebuie consumate din pahare mici, dar nu sub formă de shot.
În prezent, ZETEA produce în jur de 30000 de litri de distilat pe an.
Deși a primit o ofertă generoasă pentru a vinde fabrica, Silviu Zetea a refuzat, deoarece consideră că o afacere de familie nu poate fi vândută.
Pălincia a fost amenajată chiar în scop turistic precum și pentru teambuilding-uri, astfel grupurile de vizitatori pot vedea tehnologia folosită, modul de ambalare precum și o degustare profesionistă.
Pălincă ZETEA a făcut înconjurul lumii și a ajuns în America, Japonia, dar şi în Franţa, Austria şi Germania.
Cui îi mai place țuica sau pălinca? Cum preferi să o consumi?
Începeți să tastați pentru a vedea porstările pe care le căutați.
Administrează consimțămintele pentru cookie-uri
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul sunt strict necesare în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul sunt necesare pentru a crea profiluri de utilizator pentru a trimite publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.