În 15 ianuarie se sărbătorește ziua internațională a pălăriei – accesoriu care a început să se bucure din nou de popularitate. Pentru purtătorii de pălării, acest accesoriu vine cu un dublu rol: ne protejează capul de aerul rece sau de temperaturile ridicate și este ceva care ne pune în evidență din punct de vedere estetic.
Pălăria este unul dintre cele mai vechi accesorii. Omenirea a purtat pălării sau ceva similar încă din antichitate pentru protecția capului și de atunci a evoluat sub diverse forme. Cu trecerea timpului pe lângă partea utilitară, pălăria a avut un rol decorativ, precum și indicarea unui anumit statut social sau rang militar.
Cum să sărbătorești ziua internațională a pălăriei
În mod evident trebuie să porți modelul tău preferat de pălărie și de ce nu să îți faci fotografii și să postezi acest detaliu în social media. Mai jos se pot observa mai multe ținute și un material video cu o parte din pălăriile mele.
Pe lângă pălării se acceptă atât șepci precum și căciuli. Avem norocul de a avea o gamă variată de modele din care să alegem în funcție de orice fizionomie.
Câteva detalii despre pălării
Pălăria vine în completarea ținutei și este un accesoriu care ne poate afișa personalitatea. Este ideală și pentru cei care au început de chelie și vor să o acopere sau în momentele în care nu ai părul aranjat și vrei să maschezi acest detaliu.
În sec. al XVIII-lea, pălăria a devenit un simbol al statutului social în special în rândului femeilor.
Pălăria de tip bowler a fost inventantă în 1849 de Edward Coke, un soldat și politician britanic. Iar în 1882 a luat naștere pălăria fedora urmând ca fesurile să devină populare în rândul studenților în anii 1900.
Pălărierii tradiționali confecționau pălării doar pentru bărbați.
Cum sărbătorești de ziua internațională a pălăriei?
Ador palariile! Pacat ca nu mai sunt atat de purtate de noua generatie.